TENSIÓ A L'EST D'EUROPA

Putin ordena la retirada de les tropes que van participar en maniobres militars a la frontera d'Ucraïna

El Kremlin ha reiterat que aquests exercicis no tenien res a veure amb la crisi ucraïnesa

Vladímir Putin (centre) observa els exercicis militars de les tropes russes a Kirillovski, a Leningrad.

Vladímir Putin (centre) observa els exercicis militars de les tropes russes a Kirillovski, a Leningrad. / MIKHAÏL KLIMENTYEV / RIA NOVOSTI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El president de Rússia, Vladímir Putin, ha ordenat el retorn a les seves casernes de les tropes que han participat en els exercicis militars que van començar el dia 26 a l'oest i centre del país, segons ha informat aquest dimarts el Kremlin. El cap de l'Estat va donar l'ordre ahir, després de rebre el comunicat del comandament militar que havien finalitzat amb èxit les maniobres. Moscou ha insistit que aquests exercicis no tenien res a veure amb la situació d'Ucraïna o Crimea.

Putin va assistir ahir a la fase final dels exercicis militars al polígon de Kirilovski, a la regió de Leningrad. Encara que estava previst, en el curs dels exercicis, el llançament de forces aerotransportades a la rereguarda "enemiga", això també va ser cancel·lat per les males condicions meteorològiques. "Correcte, no s'han de córrer riscos", va dir el president rus després de ser informat pel comandament militar de la cancel·lació del desembarcament aeri.

Notícies relacionades

Dimecres de la setmana passada, el president rus va ordenar que es posés en estat d'alerta l'oest i el centre de país, fins i tot en zones pròximes a Ucraïna, per verificar la seva disposició combativa. El ministre de Defensa de Rússia, Serguei Xoigú, va negar llavors que la sorprenent posada en alerta de les unitats militars a l'oest i centre del país estigués relacionada amb la crisi a Ucraïna.

Un total de 150.000 militars, 90 avions, més de 120 helicòpters, 80 blindats, unes 1.200 peces d'artilleria i 80 vaixells van prendre part en aquests exercicis, els de més envergadura que s'han realitzat a Rússia des de la desaparició de la Unió Soviètica, el 1991.

Temes:

Ucraïna