L’estratègia dels conservadors

El PP aviva la "indignació" ciutadana pel gir de Sánchez

Els populars busquen com punxar la "bombolla emocional" creada pel president

El PP aviva la "indignació" ciutadana pel  gir de Sánchez

pilar santOs

2
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

"No m’agrada gens Sánchez, és una irresponsabilitat el que ha fet, però cal reconèixer que és un geni creant estats emocionals. I això és el que són les campanyes: estats emocionals. Ha aconseguit imposar el seu relat en un moment en què estava enfonsat". El que així parla és un veterà parlamentari del PP, amb diverses campanyes a l’esquena, i feia aquest comentari dimarts, un dia abans que el secretari general del PSOE aparegués per sorpresa a la Fira d’Abril de Barcelona en plena campanya de les catalanes del 12 de maig. El moment d’entrar a la caseta del PSC va ser oportunament gravat i distribuït pel partit. "Pedro, Pedro, Pedroooo", cridaven els simpatitzants. "Fa 10 anys que el maten i continuen sense aprendre", escrivia a X Óscar Puente, ministre de Transport.

L’anàlisi d’aquest veterà parlamentari del PP coincidia amb el que estan expressant molts dirigents de la formació conservadora. Ahir, a l’acte del Dos de Maig a la Comunitat de Madrid, eren diversos polítics i assessors de la formació els que admetien que Sánchez "ho ha tornat a fer", ha tornat a imposar el marc que més li interessava. Un alcalde del PP deia que veu la frenada de cinc dies del dirigent socialista com una sortida "desesperada a una situació desesperada" poc després d’admetre que amb aquest moviment ha mobilitzat els seus davant les eleccions catalanes, del 12 de maig, i les europees (9 de juny).

Notícies relacionades

El gir de guió del president del Govern central va descol·locar tothom, també el PP. El principal partit de l’oposició busca ara com punxar "la bombolla emocional" de Sánchez, segons l’expressió utilitzada per un president autonòmic conservador. Alberto Núñez Feijóo es mou aquests dies en un difícil equilibri, adverteix un veterà assessor del partit. "Si parla molt del que ha fet Sánchez, està entrant en el seu joc; si no ho fa, no capitalitza l’enuig que òbviament tenen molts espanyols", explica. Així s’entendrien els dos dies de festa que s’ha agafat aquesta setmana, dimecres i dijous, els dos dies festius a Madrid, després de dos dies més, dilluns i dimarts, amb diverses intervencions públiques en què va carregar contra Sánchez alhora que va dir que havia aconseguit "cohesionar els seus a costa de dividir Espanya en dos".

Dimarts, tot just 24 hores després que el cap de l’Executiu comparegués a la Moncloa, Feijóo va reunir al Congrés els seus diputats i senadors i va fer dues coses principals: intentar capitalitzar la "indignació" dels espanyols contra el parèntesi "irresponsable" de Sánchez i demanar-los que no s’adormin davant les eleccions europees de juny. El dirigent conservador va iniciar el discurs dirigint-se a l’"Espanya indignada" que sent que el president del Govern central "li ha pres el pèl".