El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Accés a la cultura

L’Hospitalet projecta dues noves biblioteques als barris de Santa Eulàlia i la Florida

  • El consistori també estudia la possibilitat d’ubicar bibliomercats en diversos punts de la ciutat

  • Per ara, l’ajuntament no ha concretat cap termini per a la seva inauguració

L’Hospitalet projecta dues noves biblioteques als barris de Santa Eulàlia i la Florida

Ayuntamiento de L'Hospitalet

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) construirà dues noves biblioteques als barris de Santa Eulàlia i la Florida, segons ha informat aquest dilluns. L’anunci arriba gairebé dos anys després que el consistori tanqués l’antiga Biblioteca Santa Eulàlia perquè l’edifici no complia les condicions d’un equipament cultural d’accés públic i, segons el govern municipal, presentava carències d’accessibilitat i seguretat.

L’obertura dels dos nous equipaments municipals s’emmarca dins del Pla de Biblioteques 2023-2028, amb el qual l’Ajuntament de l’Hospitalet vol reforçar la seva xarxa bibliotecària. A part, el consistori també està estudiant la possibilitat d’ubicar diversos bibliomercats en diferents punts de la ciutat.

Precisament, l’abril del 2022, l’ajuntament va obrir un bibliomercat a Santa Eulàlia com a solució temporal al tancament de la biblioteca del barri. Ara, el consistori vol obrir un nou equipament «adaptat a les necessitats actuals [del barri] i que ampliï els serveis dels veïns».

Actualment, la xarxa de biblioteques de l’Hospitalet compta amb: una biblioteca central, la Biblioteca Central Tecla Sala, sis biblioteques situades en diferents barris i districtes de la ciutat, i un bibliomercat, amb un fons total de 404.824 documents.

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Notícies relacionades

Tal com ha assegurat el consistori, l’obertura de dues noves biblioteques porta per objectiu, entre d’altres, «eliminar les barreres d’accés a la cultura per motius econòmics, socials o físics».

La construcció dels nous equipaments s’emmarca en el Pla de Biblioteques 2023-2028, però, per ara, l’ajuntament no ha concretat cap termini per a la seva inauguració.