El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Les últimes setmanes

Detingudes tres persones vinculades als robatoris a escoles de l’Hospitalet

  • Els Mossos d’Esquadra expliquen que es tracta de tres arrestos per tres robatoris diferents i sense relació entre si

  • Els presumptes autors ja han passat a disposició judicial i els respectius jutges han decretat la seva llibertat amb càrrecs

Detingudes tres persones vinculades als robatoris a escoles de l’Hospitalet

Mossos d'Esquadra

2
Es llegeix en minuts
Àlex Rebollo
Àlex Rebollo

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra han detingut tres persones com a suposats autors de robatoris amb força a escoles de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) les últimes setmanes. Segons han explicat des de la policia catalana a aquest diari, es tracta de tres arrestos per tres robatoris diferents i sense vinculació entre si.

Des dels Mossos assenyalen que són persones amb antecedents per altres robatoris per força i remarquen que no es tracta d’alumnes o exalumnes dels centres educatius, com passa de vegades.

Així, expliquen que en tots tres casos les detencions no es van produir a l’acte, sinó que s’han portat a terme després de fer les investigacions pertinents, i que en tots tres s’han fet a l’Hospitalet. Els arrestats ja han passat a disposició judicial i els respectius jutges han decretat la seva llibertat amb càrrecs.

La comunitat educativa de la ciutat explica que estan «preocupats» pels robatoris i actes vandàlics que es reprodueixen a diferents escoles de l’Hospitalet des de principis del curs escolar. «Mai havíem tingut aquest problema de robatoris reiterats», va dir la setmana passada a aquest diari Cristian Gil, president de l’Associació de Famílies (AFA) de l’escola Paco Candel –un dels centres afectats pels robatoris– i membre del Consell del Districte III de l’Hospitalet. «Des del setembre de l’any passat han entrat en una dotzena de centres de la ciutat», va asseverar Gil.

Per la seva banda, el regidor d’Educació de l’Ajuntament de l’Hospitalet, David Quirós, va comentar que treballen per «poder reforçar la seguretat sense que arribi a ser invasiva, però de manera que ajudi les famílies a estar tranquil·les». Quirós va assenyalar també que des del consistori i els diferents cossos policials –Guàrdia Urbana i Mossos– estan fent un seguiment de la situació i que les mesures més immediates passen per «reforçar la vigilància dels entorns escolars», i no només de les mateixes escoles, sinó de ferralleries i botigues de segona mà on els lladres puguin intentar col·locar el gènere, i també «reforçar els sistemes d’alarmes de les escoles».

Entretots

¿Ets veí de L'Hospitalet? Parla'ns de la teva ciutat

Publica a Entre Tots la teva experiència en primera persona vinculada a la gran ciutat catalana

Notícies relacionades

A més, des dels Mossos d’Esquadra expliquen que també s’ha detingut tres persones més, dues al barri del Raval de Barcelona i una a l’Hospitalet de Llobregat, per un suposat delicte de receptació de dispositius electrònics sostrets.

Des dels Mossos expliquen que el problema no és específic de l’Hospitalet, ja que les escoles i els instituts s’han convertit en objecte de robatoris amb l’arribada de la digitalització i l’emmagatzematge dels equips electrònics d’estudiants i professors, com ara ordinadors portàtils o pissarres electròniques, dispositius amb una sortida al mercat.