El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mobilitat

L’Hospitalet interposa més de 1.500 multes a conductors de patinets elèctrics en deu mesos

  • Circular per la vorera o una zona per als vianants (551) i no respectar un semàfor (306) van ser els dos motius principals de les sancions

patinete

patinete

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) va interposar un total de 1.500 multes a conductors de patinets elèctrics entre l’1 de gener i el 20 d’octubre del 2022.

Així ho ha donat a conèixer l’Ajuntament a través de les seves xarxes socials, on ha especificat també que circular per la vorera o una zona per als vianants i no respectar un semàfor van ser els dos motius principals que han fet que s’interposin sancions.

En concret, en aquest període de gairebé deu mesos, 551 persones van ser multades per circular per la vorera o zones per als vianants i 306 per saltar-se un semàfor. És a dir, aquestes dues infraccions van suposar més de la meitat del total de multes interposades per la policia local.

Així, des de l’Ajuntament de l’Hospitalet recorden també que l’incompliment de les normes pot suposar sancions d’entre cent i mil euros.

Tot i que la xifra total sigui similar, aquestes sancions contrasten amb les interposades per la Guàrdia Urbana de la ciutat veïna de Cornellà (Baix Llobregat).

En el cas del municipi del Baix Llobregat, es van posar una mica més de 1.300 multes entre el gener i el setembre a conductors de patinets elèctrics, però en aquest cas el motiu principal de les sancions, a molta distància de la resta, va ser no portar casc (un 65% de les multes).

Altres motius de sancions a l’Hospitalet

A l’Hospitalet hi va haver tres raons més que van suposar més de 100 infraccions cada una: circular dues o més persones (155), no obeir un senyal de circulació (148) i conduir amb auriculars escoltant música (105).

La resta de sancions interposades per la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet van ser: conduir de forma negligent (91). conduir utilitzant el telèfon mòbil (66), donar positiu en la taxa d’alcohol (27), no respectar les ordres d’un agent (16), conduir de forma temerària (7) i no respectar un stop (7).

Notícies relacionades

A més, hi va haver 14 multes més a conductors de patinets elèctrics per «altres infraccions».

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet a EL PERIÓDICO L’Hospitalet