El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Mesura cautelar després d’haver sigut detingut

La jutge corregeix ‘in extremis’ l’error que deixava fora del ‘desterrament’ de Morad el seu plató de videoclips

  • La magistrada acota a la zona dels Blocs de la Florida el perímetre al qual no pot entrar l’artista

  • La plaça on el raper sol gravar forma part de les Planes i no del barri on ha crescut l’artista, lloc on en un primer moment se li havia prohibit l’accés

La jutge corregeix ‘in extremis’ l’error que deixava fora del ‘desterrament’ de Morad el seu plató de videoclips
3
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La jutge ha corregit ‘in extremis’, 24 hores després de la seva decisió, el perímetre de l’Hospitalet de Llobregat al qual Morad no pot accedir després d’haver sigut posat en llibertat per la seva suposada relació amb els desordres públics que van tenir lloc el 20 d’octubre al barri de la Florida. I és que la plaça dels Blocs de la Florida, el lloc habitual on el raper grava els seus videoclips, pertany al barri de les Planes de l’Hospitalet de Llobregat i quedava fora de la zona de prohibició d’entrada a l’artista, que, segons va dictar en un primer moment la magistrada en la interlocutòria de mesures cautelars a què va tenir accés aquest diari, era tot el barri de la Florida.

Així, d’entrada, la resolució prohibia a Morad –fins que es dicti sentència ferma pel delicte que se li imputa o finalitzi el procés judicial– «entrar i mantenir-se al barri de la Florida», el qual exclou els Blocs de la Florida, plaça situada al barri de les Planes, adjacent a la Florida, tot i que tots dos formen part del districte IV de la gran ciutat catalana. Finalment, aquest matí la jutge, en una interlocutòria explicativa, ha rectificat el perímetre al qual no pot accedir el cantant. I concreta: «La zona dels blocs de la Florida, coneguda com a plaça de la Florida, i que es troba delimitada per l’Avinguda de Catalunya, el carrer de Mimoses i el carrer del Teide de l’Hospitalet, que s’inclouen en la zona de prohibició».

Segons relaten fonts coneixedores del cas, les fonts policials implicades havien insistit en la prohibició d’entrada de Morad única i exclusivament al perímetre que envolta la plaça dels Blocs de la Florida, zona on desenvolupa habitualment la seva activitat.

Tanmateix, la jutge en la seva interlocutòria feia referència en la seva resolució al «barri de la Florida», sense tenir en compte que els Blocs, lloc al qual acudeix habitualment Morad, queda fora d’aquest barri més enllà de la seva nomenclatura.

Tal com confirmen fonts policials, el malentès ha transcendit fins a arribar als agents jurídics implicats en el cas i ràpidament s’ha posat en marxa una petició d’esmena de la resolució que, poques hores després, s’ha produït.

Fets esdevinguts el 20 d’octubre

Els Mossos d’Esquadra atribueixen a Morad un delicte d’inducció a desordres públics esdevinguts el 20 d’octubre a la plaça dels Blocs de la Florida, lloc on l’artista ha gravat nombrosos videoclips.

La Guàrdia Urbana de l’Hospitalet va rebre trucades de veïns en les quals alertaven que el cantant, en companyia d’unes 15 o 20 persones més, estava generant enrenou mentre rodava un videoclip amb un altaveu a la plaça.

La defensa de l’artista assenyala el fet que, sent una vintena les persones presents en aquell moment, tan sols és identificat el cantant, que suma diverses topades amb la policia l’últim any. Precisament una d’aquestes topades, que va tenir lloc a Cornellà el juliol passat, va ser arxivat pel jutge el dimarts 25 d’octubre.

Segons la policia, Morad, una vegada apagada la música i dispersat el grup, es va encarar als agents municipals que van acudir a atendre les protestes dels veïns. En aquest moment, segons la versió policial, Morad va dir: «Faré que cremi la Florida i a aquests [assenyalant un grup de joves que l’acompanyaven] els pagaré mil euros perquè apedreguin cada cotxe de policia que s’acosti als blocs».

Notícies relacionades

Unes paraules que el mateix artista nega rotundament. Aquella mateixa nit «van ser llançades dues pedres contra els agents i es van cremar contenidors al barri», assenyala la interlocutòria judicial. El foc també va acabar afectant alguns vehicles estacionats a la via pública.

Llegeix totes les notícies de l’Hospitalet en EL PERIÓDICO l’Hospitalet

Temes:

Morad