El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

70 anys a Collblanc-La Torrassa

Entreguen 3.700 firmes contra el tancament de l’escola Academia Cultura de L’Hospitalet

  • Unes 200 persones s’han concentrat per exigir una solució i que no es tanqui el centre educatiu

  • L’escola imparteix Educació Infantil, Primària i Secundària a uns 350 alumnes i té una plantilla de 40 professors

Entreguen 3.700 firmes contra el tancament de l’escola Academia Cultura de L’Hospitalet
2
Es llegeix en minuts

Les famílies i docents de l’Academia Cultura de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) han entregat 3.700 firmes a la conselleria d’Educació de la Generalitat contra el tancament del centre educatiu concertat a partir del pròxim mes de setembre.

Abans de l’entrega de firmes, unes 200 persones s’han concentrat aquest matí davant de la seu de la conselleria per exigir una solució i que no es tanqui el centre educatiu, situat al barri de Collblanc-La Torrassa de L’Hospitalet, on la densitat d’alumnes «és ja molt elevada», ha afirmat a Efe el portaveu de CCOO en la protesta, José Francisco Domínguez.

Per tractar el tema, des de la conselleria han convocat una reunió al llarg d’aquest matí amb la directora general de centres concertats i privats, Pilar Contreras, a qui assistirà un representant de CCOO i un altre de les famílies, ha anunciat el portaveu sindical. A la reunió «demanarem a la conselleria que no es tanqui l’escola» ja que el concert educatiu «té vigència per a cinc anys més», ha afirmat José Francisco Domínguez.

«Necessitem una solució» ja que «no es pot augmentar encara més la sobre-ràtio actual al barri» i que no passi per «distribuir els alumnes entre escoles i instituts allunyats de la zona, com pretén la conselleria,» ha afegit el portaveu de CCOO.

Més de 70 anys al barri

El centre imparteix Educació Infantil, Primària i Secundària a uns 350 alumnes, té una plantilla de 40 professors i porta funcionant més de 70 anys al barri de la Collblanc-La Torrassa.

L’Arquebisbat de Barcelona, propietari dels dos immobles on s’ubica el centre educatiu, va decidir rescindir el lloguer a partir del pròxim mes d’agost per incompliment del contracte respecte al manteniment de l’edifici i impagament de les quotes de lloguer per part del inquilí, l’empresa Academia Cultura S.L. Segons l’Arquebisbat, l’inquilí dels dos immobles porta sense pagar el lloguer des del juliol del 2020, per la qual cosa deu 51.640,07 euros.

L’Ajuntament de L’Hospitalet, al tenir coneixement dels fets, va mediar a principis del mes de març amb la direcció del centre educatiu i amb l’Arquebisbat per trobar una sortida que eviti el tancament del centre de cara al pròxim curs escolar.

Fruit de la mediació, es va acordar que l’escola podria continuar en actiu durant un curs més mentre es treballava en un pla de viabilitat. En contraprestació, la direcció del centre havia d’abonar els mesos de lloguer pendents i passar la preceptiva inspecció de l’estat de les instal·lacions per part del Departament d’Educació de la Generalitat.

Notícies relacionades

Davant aquesta oferta, la direcció del centre va declinar tota responsabilitat i va demanar que la conselleria assumís la totalitat de les despeses de lloguer i el cost de les reformes que necessita l’edifici, peticions que la Generalitat va rebutjar.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO