El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

Equipaments educatius

L’Ajuntament de l’Hospitalet intenta evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura

  • El consistori ha anunciat que no comparteix la «decisió unilateral» de l’Arquebisbat de Barcelona de tancar el centre concertat

  • Malgrat no disposar de «competències en matèria educativa», el govern local, s’ha ofert com a «mediador» en el procés

  • L’Arquebisbat al·lega que l’inquilí, Acadèmia Cultura SL, ha incomplert condicions del contracte i que deu 51.640 euros de lloguer

L’Ajuntament de l’Hospitalet intenta evitar el tancament de l’Acadèmia Cultura
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) ha demanat aquest dissabte 6 de març evitar el tancament de l’escola concertada Acadèmia Cultura arran de la decisió presa per l’Arquebisbat de Barcelona.

El consistori ha recordat que es tracta d’un centre d’educació de «proximitat» i ha insistit en la necessitat d’obrir un procés de diàleg amb l’Arquebisbat, que és el propietari de l’edifici on es troba l’escola.

«En cas de no renovar el lloguer de l’immoble, l’escola es veurà abocada a tancar el curs vinent», ha assegurat l’ajuntament a través d’un comunicat, en què també ha insistit que el projecte té gairebé «setanta anys d’història» al barri de la Torrassa.

Més de 300 alumnes afectats

Així, el consistori ha reclamat que s’aturi la «decisió unilateral del tancament» i tot i que reconeix que no disposa de «competències en matèria educativa», s’ha ofert com a «mediador» en aquest procés.

«És imprescindible buscar un acord per a la continuïtat de l’escola –va remarcar–. Més de 300 alumnes haurien de ser distribuïts en altres centres de la ciutat el curs vinent, augmentant la ràtio d’escoles que ja es troben en el límit de la seva capacitat».

En el comunicat també alerta que els nens i nenes hauran d’interrompre «abruptament» el projecte pedagògic escollit per a les seves famílies.

Un presumpte deute de 51.640 euros

Per la seva banda, l’Arquebisbat de Barcelona assegura que «manté totes les vies de diàleg obertes» amb les autoritats educatives i l’Ajuntament per evitar el tancament de l’escola concertada, de qui és propietari de l’edifici.

En un comunicat, asseguren que l’inquilí, Acadèmia Cultura SL, ha incomplert les condicions del contracte (vigent des de 1983) en l’apartat referit al manteniment dels edificis, dels quals legalment és responsable.

Segons un informe tècnic encarregat pel Bisbat, l’estat de conservació dels edificis «els fa totalment inadequats per a la seva funció i activitat pactada». Assegura també que la gestora del centre no paga el lloguer des del mes de juliol passat, i que acumula un deute de 51.640 euros.

«Manteniment deficient»

En el comunicat, expliquen que les deficiències de l’edifici es deuen a un «manteniment deficient» i que van traslladar les conclusions de l’informe a l’empresa gestora el 6 d’octubre i dos dies després al Departament d’Educació.

L’Arquebisbat ha mostrat «la seva preocupació i proximitat» amb les famílies del centre per una situació que s’ha generat per causes «alienes» i s’obre a buscar una solució que permeti renovar el contracte de lloguer de l’escola i, per tant, evitar el seu tancament.

Notícies relacionades

Recorden que els diners del lloguer s’han destinat íntegrament a la parròquia Verge dels Desamparats de l’Hospitalet, que han servit per mantenir els serveis assistencials de roba i menjar que s’ofereix des de fa anys en aquest centre.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO