El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L’Arquebisbat lamenta el rebuig d’Acadèmia Cultura al pla de viabilitat

L’Ajuntament de l’Hospitalet ha mediat per evitar el tancament del centre educatiu el curs que ve

L’Arquebisbat lamenta el rebuig d’Acadèmia Cultura al pla de viabilitat
2
Es llegeix en minuts

L’Arquebisbat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet han lamentat que la direcció del centre educatiu Acadèmia Cultura hagi rebutjat un acord per mantenir l’activitat docent un any més, mentre es treballava en una proposta de viabilitat. L’Arquebisbat, que és propietari dels dos immobles on s’ubica l’escola, va posar en coneixement de la direcció del centre educatiu que a finals de l’agost vinent rescindiria el contracte de lloguer per impagament i per falta de manteniment als edificis. L’Ajuntament de l’Hospitalet, al tenir coneixement dels fets, ha mediat amb la direcció del centre educatiu i amb l’Arquebisbat de Barcelona per trobar una sortida que eviti el tancament del centre per al pròxim curs escolar.

En un comunicat, l’Arquebisbat ha assenyalat que, fruit de la mediació, es va acordar que l’escola podria continuar en actiu durant un curs més mentre es treballava en un pla de viabilitat. En contraprestació, la direcció del centre havia d’abonar els mesos de lloguer pendents i passar la preceptiva inspecció de l’estat de les instal·lacions per part del Departament d’Educació de la Generalitat. Davant aquesta oferta, la direcció del centre ha declinat tota responsabilitat i ha demanat que la Conselleria d’Educació assumeixi la totalitat de les despeses de lloguer i el cost de les reformes que necessita l’edifici, peticions que la Generalitat ha rebutjat, segons ha assenyalat l’Arquebisbat.

Segons la mateixa font, l’inquilí dels dos immobles on s’ubica el centre educatiu, l’empresa Acadèmia Cultura S.L., no paga el lloguer des de juliol del 2020, per la qual cosa deu 51.640,07 euros. Respecte a l’incompliment de contracte quant a manteniment, l’Arquebisbat ha afirmat que va enviar tècnics per valorar l’estat dels edificis on s’ubica l’escola i que van constatar importants deficiències fruit d’una falta de manteniment, cosa que, afirmen, van comunicar en data del 6 d’octubre del 2020 a l’empresa inquilina.

Notícies relacionades

Segons l’Arquebisbat, la situació que l’informe tècnic mostra i que es va comunicar a l’empresa és que l’estat de conservació dels edificis «els fan totalment inadequats per a la seva funció i activitat pactada», declaració que asseguren que es va notificar a la Conselleria d’Educació el 8 d’octubre del 2020. El centre Acadèmia Cultura imparteix educació infantil, primària i secundària a uns 350 alumnes que s’hauran de ressituar en altres escoles, té una plantilla de 40 professors i fa més de 70 anys que funciona als barris de Collblanc-Torrassa de l’Hospitalet de Llobregat.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO