El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

MÚSICA, TEATRE I DANSA

Ismael Serrano, Albert Pla i Quimi Portet, protagonistes de la temporada als escenaris de l'Hospitalet

El Teatre Joventut i l'Auditori Barradas aixequen el teló amb propostes de música, teatre i dansa

Per la ciutat passaran veus com la de Maria del Mar Bonet i Roger Mas, emmarcades en el Barnasants

2

2

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Ismael Serrano, Albert Pla i Quimi Portet són algunes de les veus que el públic hospitalenc podrà escoltar al llarg d’aquesta temporada als escenaris de l’Hospitalet, que aixequen el teló el19 de gener amb la dansa com a protagonista, però que arriben carregats de propostes musicals i escèniques de diversos estils.

Els tres cantants que protagonitzen la temporada passaran pelTeatre Joventut, que, a més d’altres propostes musicals com la banda xilena Quilapayún i Maria del Mar Bonet, també farà lloc a artistes com ara El Brujo, convidat habitual, que presentarà el seu espectacle 'Autobiografía de un yogui' (27/01).

Pel Joventut passaran des d’un muntatge inspirat en l’obra de Federico García Lorca de la companyia sevillana Atalaya (09/02) fins a una experiència tan de moda com són els 'escape rooms' i la visita a un d’ells de dues parelles, formades per Joel Joan, Oriol Vila, Àgata Roca i Paula Vives (09/03), entre altres propostes.

A més, l’espai tornarà a ser un dels escenaris protagonistes de la Quinzena de Dansa MetropolitanaQuinzena de Dansa Metropolitana, acollint alguns dels espectacles inclosos en aquest festival, que agermana culturalment diverses ciutats de l’àrea metropolitana, com 'Dancing with frogs' (22/03) i 'Via Kanana (15 i 16/03).

I serà precisament la dansa la que donarà la benvinguda a la temporada al Teatre Joventut el 19 de gener amb 'Barris en dansa', un projecte social protagonitzat per artistes amateurs que lideren Álvaro de la Peña i la companyia Iliacán i que té una versió hospitalenca, que s’està preparant amb la participació de persones i col·lectius de la ciutat, el resultat del qual es podrà veure el 25 de maig.

Música en viu i en petit format 

Per la seva banda, l’Auditori Barradas acollirà els concerts de música en viu de mitjà i petit format, que combinaran propostes d’artistes emergents amb noms ja consolidats i espectacles originals com 'Arquitectura primera' (27/01), en la qual Pascal Comelade farà una revisió personal de les cançons més representatives d’Ivette Nadal.

Una altra actuació destacada és la de Roger Mas (22/02), emmarcada com altres en la 24a edició del Barnasants, que presentarà el seu disc 'Parnàs', que inclou adaptacions de cançons tradicionals i poemes musicats d’autors tan diversos com ara Amadeu Vidal i Bonafont, Miquel Martí i Pol i Salvador Espriu, entre d’altres.

Notícies relacionades

Com és habitual en les últimes temporades, el primer espectacle del Barradas es dirigirà al públic familiar i serà en aquesta ocasió el 26 de gener amb ‘Contes de la Mediterrània’, un xou de teatre i titelles que reviurà alguns dels contes tradicionals de les costes de Catalunya, Egipte, Grècia, Algèria i Turquia. 

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Música