El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

JORNADA DE CLOENDA

L'Hospitalet fomenta la transmissió de valors socials a través de l'esport

'Hoquei Ciutat' es dirigeix a menors en seguiment socioeducatiu a fi de consolidar hàbits personals com la responsabilitat, la solidaritat i el treball en equip

20170617 102555

20170617 102555

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Poliesportiu Municipal Sanfeliu de l’Hospitalet acollirà aquest dissabte la jornada de cloenda del’‘Hoquei Ciutat’, una iniciativa que promoul’activitat esportiva entre menors que estan en seguiment socioeducatiu per part delsServeis Socials Municipals.

L’objectiu d’aquest projecte no és cap altre que promocionarl’esport com a hàbit saludable i com a vehicle transmissor de valors socials i personals. Així, al llarg de tot el curs, un centenar de joves d’entre 12 i 16 han participat en aquesta iniciativa, a la qual també s’han afegit els mateixos educadors.

‘Hoquei Ciutat’ és fruit de la col·laboració establerta a partir del 2012 entre la secció d’hoquei del FC Barcelona i el consistori hospitalenc, amb un doble vessant esportiu i social. L’experiència es va iniciar amb tres equips, però l’any següent es va ampliar als sis actuals.

Aquest projecte parteix de la intervenció socioeducativa dels educadors i educadores dels Serveis Socials de l’Ajuntament, a fi de crear i enfortir el vincle entre participants i educadors mitjançant l’activitat esportiva. 

A més, es busca fomentar la col·laboració amb l’entrenador i generar expectatives positives en el menor, com el treball en equip, el sentit de pertinença a un grup i la solidaritat entre els membres del conjunt.

Així mateix, la iniciativa té un fort component educatiu i social, per la qual cosa busca consolidar hàbits tant personals com socials entre els participants, com compromís, responsabilitat, puntualitat i autoestima.

Jornada de cloenda d’un projecte reeixit

Durant tot el període escolar, de l’octubre al juny, els equips han realitzat entrenaments setmanals d’una hora i mitja als patis dels centres escolars i del poliesportiu municipal i han organitzat una competició entre els diferents equips.

La temporada culminarà dissabte amb una jornada que té com a objectiu potenciar la col·laboració entre agents i participants i afavorir la participació i implicació de les famílies, a les quals s’ha tractat de vincular al projecte durant tot el curs.

L’esdeveniment se celebrarà a partir de les 10 h amb partits que enfrontaran tots els equips i amb activitats de lleure, així com la projecció d’un vídeo amb imatges dels participants. A les 13.30 h tindrà llocl’acte de cloenda amb l’entrega d’obsequis a tots els jugadors i jugadores.

Notícies relacionades

El projecte compta amb la participació d’educadors socials, entrenadors d’hoquei del FC Barcelona, el Consell Esportiu de l’Hospitalet, el coordinador del FC Barcelona, l’Ajuntament de l’Hospitalet i amb la col·laboració de persones encarregades de l’organització i la gestió d’espais.

Més notícies de l’Hospitalet a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA