El Periódico de L'Hospitalet

Hospitalet

L'hospitalenc Ferran Soriano exposa a la ciutat mexicana de Guadalajara

La mostra s'inaugurarà el 22 d'agost al Museo Regional d'aquesta ciutat en el marc de les Setmanes de la Cultura Catalana

Ferran Soriano en una imatge d’arxiu.

Ferran Soriano en una imatge d’arxiu. / Gabriel Cazado

1
Es llegeix en minuts

Un total de32 pintures sobre paperconformen l'exposicióqueFerran Sorianomostrarà aquest estiu aMèxic, en el marc de la segona edició de lesSetmanes de la Cultura Catalana. Sota el títol "Encuentros", l'artista plàstic hospitalenc presenta les pintures fetes entre el 2003 i el 2012, "un recorregut pels diferents moments i estats d'ànim en un període molt complicat, sobretot de 2005 a 2007", explica Soriano. A l'exposició també es podran veure fotografies d'escultures instal·lades en espais públics i dues maquetes de peces encara per fer. La mostra s'inaugurarà el22 d'agostalMuseu Regional de Guadalajara.

Al marge de l'exposició, Ferran Soriano farà una xerrada sobre la seva visió de l'art a Catalunya a l'Escola d'Arts Plàstiques de la Universitat de Guadalajara (Mèxic). L'exposició també viatjarà a Puerto Vallarta i, possiblement, a Mèxic DF. L'artista hospitalenc mostra la seva "satisfacció per exposar en un país tan llunyà i també per representar Catalunya" en aquestes jornades organitzades per l'Associació Mexcat, amb seu a Barcelona i que compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull.

ESCULTOR PERÒ TAMBÉ PINTOR

Encara que és més conegut per l'escultura, Soriano ha cultivat des de sempre la pintura, el dibuix i el gravat: "Vaig començar pintant, malgrat que després amb l'escultura és com m'he fet més conegut". Ja als anys 90 es va decidir a mostrar les seves peces pictòriques sobre paper, "ja que el llenguatge s'havia unificat i cada peça tenia la seva pròpia història". Últimament l'artista s'ha decantat també per la poesia: "No faig diferència, no hi ha més que el desig o la necessitat d'expressar-me de dins enfora".

Notícies relacionades

Ferran Soriano ha fet nombroses exposicions individuals a Barcelona, Madrid, Sevilla, l'Hospitalet, Sant Boi, Martorell, Mataró, Vilassar, Tarragona i Eivissa. Fora de les nostres fronteres, ha exposat a Roma, París, Moscou, Sant Petersburg, Nova York, Chicago, Amsterdam i ara Mèxic. Ha participat en multitud d'exposicions col·lectives i compartides i té escultures en nombrosos espais públics, també a l'Hospitalet. Ha estat premiat pel conjunt de la seva obra i trajectòria.