UNA història d'horta-guinardó... Can Travi Nou
Una masia restaurant que va acollir nens
Amb un ambient rústic i acollidor, Can Travi Nou ofereix cuina catalana de mercat

Masia del segle XVII8 Exterior del restaurant de Can Travi Nou. /
Construïda a principis del segle XVII, a l'antic camí de Sant Cebrià, Can Travi Nou (Jorge Manrique, s/n) és un clar exemple de masia catalana. Situada al barri de la Vall d'Hebron, a prop dels jardins Rosa Luxemburg, la façana està decorada amb una enfiladissa plena de buguenvíl·lies liles.
La casa, que pertanyia a la família Samsó, tenia uns terrenys extensos on hi havia vinyes i animals. «De les vinyes se'n treia vi i aiguardent, que es venien a Badalona», afegeix Desideri Díez, historiador d'Horta. Els Samsó eren propietaris d'una altra masia anomenada Can Travi Vell (d'aquí li ve el nom de Can Travi Nou). Al segle XIX la finca va passar a mans dels masovers, la família Simó. Ells són els actuals propietaris de la casa.
Un pis de més
Després d'una expropiació dels terrenys per part de l'ajuntament, a principis dels anys 20, la família Ribatallada Simó va decidir remodelar la masia. La planta rectangular va quedar intacta, però se li va afegir un tercer pis. Van intentar conservar al màxim l'estructura original de la masia, tant, que es va construir a sobre de les bigues per poder respectar-la. «Els barcelonins venien a estiuejar a les cases de la zona alta, i per això els meus avantpassats van decidir remodelar-la», comenta Teresa Ribatallada, directora de Can Travi.
Del 1973 al 1982, al tercer pis es va crear una guarderia per als fills dels metges de l'Hospital de la Vall d'Hebron. Es va construir també una cabanya perquè els nens poguessin jugar al jardí. «Encara tenim contacte amb algun d'aquells nois. A vegades vénen a dinar al restaurant i recorden la seva infància aquí», afegeix Ribatallada.
Notícies relacionadesEl 1982, la família Soler Ribatallada va decidir convertir la torre senyorial en restaurant. Amb una decoració rústica i un ambient acollidor, el restaurant ofereix una carta àmplia de cuina tradicional catalana i de mercat.
«L'interior està distribuït en 10 salons privats, i a l'exterior comptem amb una magnífica terrassa que està envoltada de vegetació. Tenim capacitat per a 456 comensals a l'interior i per a 360 a l'exterior», explica Ribatallada.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- UN INFORME DE L’UCO El mapa de la corrupció: les 18 adjudicacions on van mediar Ábalos, Koldo i Santos Cerdán
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Nou front bèl·lic Israel respon a la represàlia de l'Iran i l'intercanvi de míssils i bombardejos s'empitjora
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- EL MERCAT BLAUGRANA De Víctor a Joan; de l’Hospitalet a Sallent
- Gran mostra de música i cultura digital Nathy Peluso fa vibrar el Sónar amb un enèrgic directe
- CRÍTICA Billie Eilish regna de valent i amb intimitat
- Consell Nacional Junts es vol "aprofitar" de la debilitat del PSOE