Horta-Guinardó

Horta-Guinardó aposta pel seu propi anell olímpic

El districte ostenta la concentració més gran d'instal·lacions esportives, tant públiques com privades, de la ciutat. Una web especial exposarà tota l'oferta a partir de primers d'any

Classe de ’bodi combat’, al gimnàs de Nick Sports.

Classe de ’bodi combat’, al gimnàs de Nick Sports. / FRANCESC CASALS

2
Es llegeix en minuts
LUIS BENAVIDES / Barcelona

Després de l'èxit aconseguit amb les rutes històriques que recorren els seus racons amb més encant i de postular-se com a plató de cine amb l'edició d'una guia de diverses localitzacions, Horta-Guinardó ara s'ha proposat mostrar el seu costat més esportiu a la resta de Barcelona. «Tenim 21 instal·lacions esportives, tant públiques com privades, algunes de realment singulars», explica Carles Mas, gerent del Districte d'Horta-Guinardó. No en va la zona acull diverses seus dels Jocs de 1992.

Una pàgina web, que té previst el llançament a primers del 2014, recollirà tota l'oferta esportiva del territori. «A cap districte hi ha tanta diversitat, amb modalitats realment minoritàries. Perquè tenim pistes de tennis com les del Club de Tennis Horta on pots jugar sense ser soci de cap club, una cosa molt poc comuna; i un dels tres únics camps de rugbi de la ciutat de Barcelona», sub-ratlla Mas.

Els centres i pistes poliesportives municipals d'Horta-Guinardó donen servei a 18.468 usuaris, segons dades del districte. 3.000 esportistes més estarien inscrits en instal·lacions privades. «A més a més aquí tenim un accés privilegiat a Collserola i això ens converteix, al marge de la gran concentració d'equipaments esportius, en un bon punt de partida per sortir en bicicleta, fer senderisme o córrer», diu el gerent, en referència als esportistes que van per lliure.

HERÈNCIA DEL 92 / Quan els barcelonins pensen en el llegat esportiu dels Jocs Olímpics de 1992, la majoria de la ciutadania visualitza el conjunt d'instal·lacions esportives del denominat anell olímpic, a la muntanya de Montjuïc. «És normal perquè allà s'hi alberguen els grans esdeveniments esportius de la ciutat, però la concentració més gran  de clubs i gimnasos de proximitat està localitzada entre els Tres Turons», afirma Mas.

La joia de la corona és el Velòdrom Municipal d'Horta, inaugurat el 1984 per acollir-hi uns mundials com a assaig dels Jocs. Altres escenaris olímpics del districte són el Palau d'Esports de la Vall d'Hebron, el Club Municipal de Tennis i el Camp Olímpic de Tir a l'Arc.

Notícies relacionades

El director del Velòdrom, Manel Herrando, aposta per l'articulació de diferents serveis per convertir l'espai en un punt de referència de la bicicleta. «Actualment oferim la possibilitat de practicar tres modalitats com són la bicicleta de pista, el BMX i el trial. A més a més, a escassos 50 metres tenim la muntanya i els ciclistes de carretera també poden sortir des d'aquí», explica Ferrant, que avança un projecte per incorporar a aquests esports el ciclocròs.  La instal·lació només té una pega: «Des de fa uns quants anys ja no podem  acollir competicions del més alt nivell perquè no tenim coberta», afegeix.

MÉS QUALITAT / Els centres esportius municipals conviuen a Horta-Guinardó amb altres clubs exclusius com Nick Sports (Font d'en Fargas, número 6-8), que des de fa dos anys disposa d'una impressionant zona d'aigües i balneari. «Els nostres preus són una mica superiors pel tracte i pels serveis que donem. Hem apostat pel concepte wellness per diferenciar-nos de la desena de gimnasos que hi ha a la zona», explica Juan Jiménez, director comercial d'un club que ja té més de 25 anys d'història. Els edificis de Nick Sports, inclosa una casa modernista recuperada i el seu club de tennis al carrer de Campoamor, sumen més de 8.000 metres quadrats.