Els calamars 00

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Vaig escriure alguna vegada que el plat fundacional d’El Celler de Can Roca, el 00, eren els calamars a la romana de Can Roca, el restaurant dels pares. N’he menjat unes quantes vegades, i ho he tornat a fer recentment. Els gurmets del món s’obstinen a trobar taula a El Celler i podrien fer espeleologia dels orígens en el pròxim menjador dels pares. De fet, quan els germans se’n van anar a la torre l’any 2007, la mare, la Montse, va ocupar l’espai on els fills van aconseguir el biestrellat.

Notícies relacionades

Entrar al vell menjador d’El Celler per menjar calamars i arròs a la cassola té algun aspecte de transgressió, i de respecte. En aquesta visita m’expliquen que la recepta dels calamars és de la iaia Angeleta, que mai la va escriure o va dictar i que mai va pesar els ingredients. Al morir, la Montse la va haver d’interpretar. Quan el Joan i la Montse van publicar La cuina de la meva mare es van revelar els secrets. El Josep, el pare dels Roca, el fill de l’Angeleta, es va enfadar perquè no era necessari aixecar acta d’allò oral i intuïtiu. El més còmic és que la Montse ¡els segueix fent a ull com la seva sogra! 

Menjar les anelles és enllaçar les coses velles i les noves, la memòria i el futur. 

Temes:

Gastronomia