Eleccions generals

¿A quins partits votaran els famosos aquest 23J? De Cristina Pedroche a Belén Esteban

Belén Esteban revela a quin partit no votarà | Vídeo

Ángel Garó la torna a fer grossa amb un vídeo en el qual explica a qui votar

#StopCensura: el món de la cultura s’uneix contra les cancel·lacions

¿A quins partits votaran els famosos aquest 23J? De Cristina Pedroche a Belén Esteban
3
Es llegeix en minuts

Queden pocs dies per decidir qui governarà el país els pròxims quatre anys. El 23J ja està a prop i, tot i que molts ciutadans encara tenen dubtes de quin serà el seu vot a les urnes, hi ha famosos que ja el tenen clar i han decidit posicionar-se públicament sobre quin serà el partit pel qual apostaran en les pròximes eleccions generals.

L’última sorpresa l’ha donat l’actor i humorista Ángel Garó. Les xarxes van treure fum la setmana passada per les seves paraules en una publicació de TikTok: «Jo soc homosexual i soc de dretes». Unes declaracions molt semblants a les que va fer Belen Esteban en el pòdcast de Carlota Corredera ‘Superlativa’, en el qual va aclarir que estava «indecisa» amb el seu vot: «Potser el vot que sempre he fet, aquest any no serà», va explicar la televisiva, que en més d’una ocasió ha mostrat simpatia cap al Partit Popular.

«Tinc gent molt pròxima, amics que són com germans, que han lluitat molt per tenir uns drets. El que no faré és, a ells que han patit tant, posar un partit polític amb l’altre i anar cap enrere», va dir, no obstant, aquesta vegada la ‘princesa del poble’, que va donar a entendre que potser en aquesta ocasió variaria el sentit del seu vot perquè no entrés Vox al Govern.

Seguint enl món Telecinco, l’expresentador de ‘Sálvame’, Jorge Javier Vázquez, que sempre s’ha inclinat per votar el PSOE, en els últims temps s’ha mostrat a favor de la candidatura de Yolanda Díaz. De fet, fins i tot va acudir a una trobada del partit polític Sumar l’abril passat i ha recolzat en xarxes la seva candidatura. El contrari a la ‘celebrity’ Carmen Lomana, que va confessar el 2020: «Jo voto el que convé al meu país en cada moment i el que em dona la gana. Tampoc soc sectària si un partit ho fa molt bé. Però, vaja, normalment és cert que voto el PP», va sentenciar en la seva secció en el programa ‘Fin de semana de COPE’.

D’altra banda, la presentadora Cristina Pedroche, el 2016 es va fer ‘trending topic’ per unes paraules que van reviure el 2021 quan Més Madrid va compartir el vídeo a Twitter, en el qual deixava clar el seu posicionament polític: «Soc de Vallecas, ¿què esperen que voti? [...] No vull el PP. No m’agrada que ens robin a tots i que els continuem votant».

Notícies relacionades

Però no han sigut les úniques cares conegudes que han decidit posicionar-se. El món de la cultura va denunciar la cancel·lació d’obres de teatre –com una de Virgina Woolf o la pel·lícula de Buzz Lightyear– per quatre ajuntaments governats pel Partit Popular, en dos d’aquests Vox està al capdavant de l’àrea de Cultura. «Professionals del món de la cultura denunciem la censura que està atemptant contra la llibertat d’expressió. Un dret consolidat democràticament en la Constitució. Exigim protecció dels nostres drets perquè sense cultura no hi ha democràcia», deia el manifest que van compartir a través de les seves xarxes famosos com Rozalen, Chanel, Andrés Suarez, Andreu Buenafuente, Joan Manel Serrat, Alba Flores, Hugo Silva, Pedro Almodóvar o Leticia Dolera, entre d’altres.

L’actriu Marisa Paredes també va fer un discurs durant l’acte d’inici de campanya de Sumar a la Corunya aquest dijous, en contra d’aquestes censures: «¿Però què és això, com poden tenir tanta por de la llibertat, de la cultura?», es va preguntar Paredes.

Temes:

Famosos