Cantant alliberada

El pare de Britney Spears renuncia a la tutela de la seva filla

El pare de Britney Spears renuncia a la tutela de la seva filla
2
Es llegeix en minuts

Britney Spears tornarà a tenir el control sobre la seva vida i els seus afers legals, després que el seu pare, James Spears, hagi renunciat voluntàriament davant el jutge a la tutela legal de la seva filla, que li va ser assignada per un jutge després dels problemes mentals de la cantant, fa 13 anys. L’estrella musical, que va anunciar fins i tot que deixava d’actuar perquè no controlessin la seva vida i les seves finances, estava immersa en un plet legal per aconseguir que la declaressin persona capaç. Els seus fans ho van convertir en una campanya a les xarxes i un documental amb el lema #FreeBritney.

James Parnell Spears i una firma de gestió de patrimonis, Bessemer Trust, portava els aspectes financers i els contractes de l’estrella, que ara té 39 anys i dos fills adolescents. Britney Spears va ser ingressada en una institució mental arran d’una crisi d’ansietat que la va conduir a fets com rapar-se el cap en una perruqueria davant la mirada dels fotògrafs perquè no podia suportar que el públic li toqués els cabells.

La crisi de l’estrella del pop va ser àmpliament divulgada per la premsa més sensacionalista i les xarxes socials, i va fer que els executius de la indústria musical la consideressin «tòxica» per al negoci. Els pares de Britney, James i Lynn, van passar a controlar els seus afers i encarregar-se legalment de la tutela de la cantant, que ara els acusa d’haver-li robat milions durant aquests 13 anys. James Spears ha avançat la seva renúncia per la «pressió» i afirma que «sempre serà el seu pare».

Notícies relacionades

Un tribunal de Los Angeles havia rebutjat recentment la petició de Britney Spears d’avançar la vista per revisar el tema de la custòdia. La vista està fixada per a finals de setembre.

L’advocada del pare de l’artista, no obstant, afirma que James Spears està d’acord a delegar aquesta funció a una altra persona, el que no anul·laria la tutela de Britney però deixaria fora d’aquesta la seva família. «No obstant, encara que el senyor Spears és el blanc incessant d’atacs injustificats, no creu que una batalla pública amb la seva filla pel seu servei com a tutor sigui el millor per ella», indica el document, el contingut del qual ha sigut difós primer pel diari ‘TMZ’ i confirmat després per la revista ‘Variety’.