James Spears: així és el pare de Britney (i el malvat oficial del pop)

  • Considerat el gran malvat del pop, manté la custòdia de l’artista, segons la jutge del cas

  • Poc es coneix d’ell, més enllà que ha gestionat les carreres dels seus fills

James Spears: així és el pare de Britney (i el malvat oficial del pop)

El Periódico

2
Es llegeix en minuts

La cultura pop li ha donat tractament de gran malvat, però la jutge que ha dirimit la custòdia de Britney Spears ha acabat determinant que el pare de la cantant, James Parnell Spears, continuarà tenint-ne la custòdia, com ha fet des del 2008, quan l’artista va ser ingressada per problemes de salut mental en un moment de cataclisme vital i assetjament mediàtic extrem.

La setmana passada, la cantant va assegurar davant la jutge que el seu pare, Jamie per als seus pròxims, s’havia apropiat de la seva fortuna –de més de 60 milions de dòlars–, controlava el seu cos i l’havia convertit en una «esclava» i en una màquina de fer diners. Després de patir greus problemes de salut, el progenitor –que només en concepte de salari ha cobrat més de cinc milions de dòlars des del 2008, segons ‘Forbes’– va deixar fa un parell d’anys de custodiar les finances de l’artista, però continua prenent les decisions sobre la seva vida personal: on viu i amb qui; com, quan i on treballa; els seus tractaments mèdics, i fins i tot els mètodes anticonceptius.

Notícies relacionades

Darrere de la batalla entaulada en jutjats, documentals i mitjans de comunicació, algunes persones pròximes a la família s’han posat del costat de Britney i han denunciat el suposat comportament cruel de Jamie (va ser denunciat per agredir el fill de la intèrpret). Ell, mentrestant, manté un perfil baix i, després del dur al·legat de la seva filla, amb prou feines va emetre un comunicat assegurant que «no faria declaracions que obligarien a revelar detalls de la seva salut». De fet, només va oferir una entrevista quan es va refredar la relació. «Quan un membre de la família necessita atenció i protecció especials, cal fer un pas endavant. Protegeixo i estimo la Britney incondicionalment», es va defensar, culpant l’advocat de la cantant del deteriorament de la situació.

Amb 68 anys i nadiu de Louisiana, és pare de dos fills més amb Lynne –Bryan i Jamie–, que també tenen una carrera artística. El matrimoni Spears es va trencar el 2010, després de diferents anades i vingudes, pel que sembla pels problemes del patriarca amb l’alcohol. En l’actualitat, es desconeix la relació que manté amb la resta de la família. De fet, gairebé tot el que té a veure amb Jamie és un misteri. Si bé va exercir de mànager dels seus fills, no se li coneix cap altra ocupació. Tampoc se sap on és, i això que és un dels homes més buscats del moment (diversos mitjans –inclòs el prestigiós ‘The New York Times’– asseguren que viu en una caravana). ¿Quin serà el pròxim capítol d’aquest atziac serial?