NOUS ESCENARIS, VELLS PROTAGONISTES

Isabel Pantoja en el punt de mira de l’Agència Tributària

Hisenda revisarà els exercicis fiscals de la ‘tonadillera’, el seu germà Agustín amenaça de demandar el seu nebot i Julián Muñoz carrega contra la premsa

isabel-pantoja

isabel-pantoja

4
Es llegeix en minuts

Isabel Pantoja segueix al mig de l’huracà. I una cosa és ser al mig de l’huracà mediàtic, de què una dona bregada en mil batalles televisives com ella sap i en pot treure profit, i una altra de molt diferent ser l’objecte de desig de l’Agència Tributària. I és que Hisenda ha decidit revisar les últimes declaracions de la ‘tonadillera’, s’especula que seran els últims 10 anys, arran de les últimes declaracions de Kiko Rivera, en què afirmava desconèixer la destinació de grans sumes de diners. La veritat és que de moment Hisenda li reclama a Pantoja 248.319,74 euros per un deute no ingressat en període voluntari.

Els diners de Paquirri

Amb Hisenda a l’horitzó, ha tornat a guanyar força la vella llegenda dels diners que el desaparegut Paquirri tenia a l’estranger, cosa que la família Rivera-Pantoja sempre ha negat públicament, però que el documental ‘Cantora: la herencia envenenada’ i el recent testimoni de Teresa Rivera semblen desmentir. 

El cert és que el torero tenia una luxosa mansió a Miami, a nom del directiu del Banco Unión Salvador Salvatierra, així com una important suma de diners a diversos comptes en bancs americans. El 1986, Isabel Pantoja viatja a Veneçuela en companyia de l’advocat i futur president del Reial Madrid, Ramón Calderón, per recuperar una part dels diners de Paquirri, prop d’un milió d’euros, dels que només 120.000 van arribar a la família Rivera. A més, l’afligida viuda aconsegueix vendre la casa de Miami i quedar-se amb l’import de la venda. 

Algunes fonts apunten que l’artista sevillana segueix tenint diners a l’estranger i més concretament a Suïssa, en un banc amb què el gendre de Salvatierra té negocis, o a Panamà, on suposadament viu el banquer.

L’honor d’Agustín

Però més enllà d’Hisenda i diners recòndits i amagats, la batalla familiar dels Pantoja-Rivera ha arribat a nous escenaris i nous protagonistes. El primer és Agustín Pantoja, el discret però sempre present germà de la folklòrica, que ha amenaçat de demandar judicialment Kiko Rivera, segons ha avançat en exclusiva un col·laborador d’‘El programa de Ana Rosa’.

Pel que sembla, al tiet Agustín no li han provat gens bé les afirmacions del seu nebot en què el retratava de persona acomplexada, de ser un mantingut, un envejós i un gandul i que ha maquinat per allunyar Isabel Pantoja dels amics i familiars per poder-la manejar al seu aire. El més sorprenent, o potser no tant, és que la matriarca del clan ha donat el seu permís perquè el seu germà emprengui les accions legals que cregui oportunes amb un definitiu i lapidari «facis el que facis, jo seré al teu costat». De moment, Agustín, conscient del cataclisme que provocaria una decisió així a la ja de per si malmesa relació familiar, sembla disposat a reservar-se el dret a defensar el seu honor davant els tribunals.

L’Instagram de Kiko

Mentrestant, el prestigiós ‘dj’ continua enviant críptics i introspectius missatges des del seu compte d’instagram. «Tancant cercles: No per orgull, ni per incapacitat, ni per supèrbia. Sinó simplement perquè això ja no encaixa en la meva vida», comença un misteriós Kiko, que es diu a si mateix «tanca la porta, canvia el disc, neteja la casa, treu la pols». En definitiva, i com el mateix músic declara, «Deixa de ser qui eres i transforma’t en Qui ets??», ha escrit el promotor musical i empresari al costat d’una foto seva amb unes inusuals ulleres de llegir i una més habitual gorra de beisbol. 

El rampell de Julián

I el tercer convidat en aquest vodevil és, ni més ni menys, que Julián Muñoz, tot i que cal reconèixer que ha sigut un protagonisme ni buscat ni volgut.

L’excambrer, ex mà dreta de Jesús Gil, exalcalde de Marbella i exnòvio d’Isabel Pantoja sembla disposat a oblidar qualsevol relació passada o present amb la ‘tonadillera’ i ha despatxat de mala manera els periodistes que volien saber la seva opinió sobre les últimes notícies de la picabaralla familiar. 

«Tu que collons vols, ‘chalao’», ha deixat anar d’entrada a un dels reporters abans d’intentar fer-lo fora. «Fora, que em toques els collons. Tonto del cul. Ves-te’n i ho vens. Vas i dius que t’he dit que em toquis els ous», ha afegit un emprenyat i amenaçador Muñoz.

L’expolític ha esclatat al ser preguntat pels suposats diners que Isabel podria tenir a l’estranger. «Perquè em critiqueu i em poseu a parir. Que em toquis els collons, ara dieu que tinc mal caràcter. Em toques els collons. Au, a fer la mà. Que tinc molt mal caràcter, que soc molt mala gent, que és el que diuen. Em toques els collons i continues gravant», ha afirmat desafiador.

Notícies relacionades

‘Si em segueixes preguntant te la foto’, ha acabat dient un Julián una mica fora de si, no sense abans assegurar que «no tinc ni puta idea» sobre l’enfrontament maternofilial. Després d’un petit impás, fumant un cigarret, un bel·ligerant Muñoz ha tornat a la càrrega assegurant que cridaria la Guàrdia Civil perquè «fa 20 anys que em doneu pel cul. Ja us val».

Julián i Isabel van començar una relació el 2003, estant aquest encara casat amb la seva primera dona, Maite Zaldivar, i sent l’alcalde de Marbella, que es va acabar el 2009.