Sospitosa mort

Mor ofegada a Miami l'actriu cubana Broselianda Hernández

La policia investiga si la mort va ser accidental o no

broselianda-hernandez

broselianda-hernandez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La reconeguda actriu cubana de teatre, cine i televisió Broselianda Hernández va morir aquest dimecres a Miami, Florida (EUA), als 56 anys, suposadament ofegada en una platja, «sense signes de violència», tot i que les causes de la seva mort estan encara per determinar, segons van informar els investigadors.

«No hi va haver signes aparents de violència. La causa de la seva mort serà determinada per l’Oficina del Metge Forense, va assenyalar Efe Ernesto Rodríguez, portaveu de la Policia de Miami Beach, que va explicar que va ser una trucada a la línia d’emergències 911 a les 6.30 h la que va alertar del succés.

Un transeünt al rescat

Els agents que es van personar al lloc dels fets, a la platja pròxima al carrer 79, van trobar el cos sense vida de la dona, va afegir Rodríguez. Segons Telemundo 51, un transeünt va intentar rescatar-la, però va trobar el cos sense vida. «Vaig intentar rescatar-la, però desafortunadament estava morta», va declarar al canal nord-americà en espanyol Marcos Carbono, un dels residents que caminava a aquella hora per la zona i va trobar el cadàver.

Un helicòpter del canal Local 10 va captar el moment en què la policia retirava el cos de la vora de la platja embolicat en una manta.

Filla de la prestigiosa crítica teatral cubana Rosa Ileana Boudet, l’actriu va néixer a l’Havana el 1964 i es va graduar en Actuació en l’Institut Superior d’Art (ISA) el 1987. Des d’aleshores, va treballar a la televisió i al teatre en grups com ara Buscón, Buendía i El Público.

Papers televisius

Els cubans la recorden, no obstant, pels seus papers televisius a ‘Cuando el agua regresa a la tierra’ i ‘Las honradas’, i pels films ‘Barrio Cuba’ (2005), sota la direcció d’Humberto Solás, i ‘Una rosa de Francia’ (2006), del director espanyol Manuel Gutiérrez Aragón, destaca el lloc d’assumptes cubans Cubanet, amb seu a Miami.

Hernández també va participar en les pel·lícules ‘La anunciación’ (2009), d’Enrique Pineda Barnet, i ‘José Martí, el ojo del canario’ (2010), de Fernando Pérez, afegeix el mitjà digital.

Notícies relacionades

«L’estic plorant com la plora tothom», va dir a Efe notablement afectada la també actriu cubana Gretell Trujillo.

«La més gran de les últimes generacions. Era una persona molt bondadosa, dolça, còmica, feia festes a tothom», va afegir Trujillo, una destacada actriu teatral que viu a Miami i que va conèixer Hernández.