FICCIÓ TELEVISIVA

La família reial britànica, indignada amb 'The Crown'

Des del palau de Buckingham s'acusa la sèrie de «'trolejar' amb un pressupost de Hollywood»

zentauroepp55826137 icult serie the crown s4  picture shows  diana princess of w201116133021

zentauroepp55826137 icult serie the crown s4 picture shows diana princess of w201116133021 / Des Willie

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que fins ara els membres de la família reial britànica han sigut extremadament mesurats en els seus comentaris sobre la visió que d’ells trasllada al públic la sèrie de Netflix ‘The Crown’, la quarta temporada ha trencat aquest silenci institucional. Alguns passatges dels nous capítols, que es van estrenar aquest diumenge en el servei de ‘streaming’, han generat tal enuig entre notables membres de la reialesa britànica que des de Buckingham s’ha passat a l’ofensiva  i ja es carrega durament contra la ficció creada per Peter Morgan, a la qual s’acusa d’«irreal» i «insensible».

Segons va publicar l’edició dominical del diari ‘Daily Mail’, persones molt pròximes al príncep Carles han llançat vehements atacs contra la nova temporada de la sèrie. Els nous episodis van de l’any 1979 fins al 1990 i aborden, entre altres esdeveniments, el compromís i matrimoni de Diana de Gal·les i Carles, els trastorns alimentaris de la princesa i la relació del mateix Carles amb Camil·la Parker.

«Això és un drama de ficció, entreteniment amb finalitats comercials que es porta a terme sense tenir en compte les persones involucrades les vides de les quals s’apropien i s’exploten [...] En aquest cas, es tornen a treure a la llum esdeveniments que van tenir lloc en temps molt difícils fa 25 o 30 anys sense pensar en els sentiments de ningú. Això ni està bé ni és just, especialment quan moltes de les coses que es representen no s’ajusten a la veritat», afirmen des de l’entorn del príncep Carles.

La quarta temporada de l’exitós drama de Netflix inclou els anys des de l’assassinat de Lord Mountbatten, el 1979, fins a la caiguda de Margaret Thatcher, el 1990. Però és la descripció d’un Carles insensible i egoista que es casa amb una Diana innocent mentre manté el seu idil·li amb Camil·la Parker-Bowles, llavors casada, cosa que ha provocat la ira de l’entorn del príncep de Gal·les.

Més perillós que un ‘reality’

En aquest sentit, des de Buckingham denuncien el retrat malintencionat que des del primer moment la sèrie fa de Carles i Camil·la i assenyalen que fins i tot els ‘reality shows’ «admeten que algunes escenes s’han inventat per a l’entreteniment». «No hi ha cap intenció d'explicar una història acuradament matisada, tot és molt bidimensional. Això és ‘trolejar’ amb un pressupost de Hollywood. El públic no ha de deixar-se enganyar pensant que aquesta és un relat precís del que realment va passar», assenyalen.

Notícies relacionades

Però els nous capítols de ‘The Crown’ no han aixecat polseguera únicament entre l’entorn de Carles, sinó que també han irritat especialment el seu fill, el príncep Guillem. Segons fonts pròximes citades pel diari britànic, el duc de Cambridge no està en res satisfet amb la nova temporada, ja que creu que les figures dels seus pares «estan sent explotades  i presentades d’una manera falsa i simplista per guanyar diners».

En aquest sentit, des de Buckingham lamenten la gran insensibilitat que mostra la sèrie al tractar esdeveniments que encara són recents ja que, asseguren, algunes cicatrius de l’amarga separació de Carles i Diana encara continuen obertes. «Aquests esdeveniments no són històries de fa 100 o fins i tot 50 anys. El dolor continua sent intens i no ha passat prou temps (...) La ficció es torna més atractiva que els fets i dramatitzar aquests dolorosos esdeveniments de ruptures matrimonials i nens ferits és molt insensible», denuncien.