L'ABRIL PASSAT

Dolly Parton va donar un milió de dòlars per a la vacuna de Moderna

La reina del country figura a l'informe preliminar del laboratori com una dels principals inversors de la recerca científica

MD-02 Madrid, 9-11-03.- La reina del country, la cantante y actriz estadounidense Dolly Parton, es objeto de un homenaje en el disco Just because I’m a woman, que sale mañana a la venta en España, en el que sus temas son interpretados por otras voces femeninas, como Alison Krauss, Norah Jones, Shania Twain, Sinead O’Connor y Joan Osborne, entre otras. EFE

MD-02 Madrid, 9-11-03.- La reina del country, la cantante y actriz estadounidense Dolly Parton, es objeto de un homenaje en el disco Just because I’m a woman, que sale mañana a la venta en España, en el que sus temas son interpretados por otras voces femeninas, como Alison Krauss, Norah Jones, Shania Twain, Sinead O’Connor y Joan Osborne, entre otras. EFE / EFE

1
Es llegeix en minuts
Efe

Dolly Parton ha finançat amb un milió de dòlars (841.000 euros) la investigació de la vacuna de Moderna, laboratori que recentment ha confirmat que la seva vacuna contra la Covid-19 té un 94,5% d’efectivitat.

La cantant de country figura a l’informe preliminar de la vacuna com una dels principals inversors de la recerca científica, amb el National Institute of Allergy and Infectious Diseases i la Universitat d’Emory.

Els diners van arribar als laboratoris de Moderna després que l’artista donés el milió de dolares a la Universitat de Vanderbilt a Nashville, Tennessee, sota l’etiqueta ‘Dolly Parton Covid-19 Research Fund’, que finalment va anar a parar al desenvolupament de la nova vacuna.

«El meu vell amic, el doctor Naji Abumrad, que ha estat involucrat en investigacions a Vanderbilt durant molts anys, em va informar que estaven fent alguns avenços emocionants en la recerca de cures contra el coronavirus. Donaré un milió de dòlars a Vanderbilt per a aquesta recerca i per encoratjar les persones que poden pagar-ho a fer donacions», va explicar Dolly Parton a l’abril.

Un gest molt aplaudit

Mitjans nord-americans i seguidors de la cantant han agraït el gest a Parton.

«Dolly Parton salva el món i ni tan sols em sorprèn», va escriure un usuari a les xarxes socials.

«Vull que tots sàpiguen que Dolly Parton ens va donar ‘Buffy’, la sèrie de televisió, la cançó ‘9 to 5’, Dollywood i, per descomptat, la vacuna contra la Covid-19», assegura un altre.

Resultats esperançadors

Moderna està avançant ràpidament en els seus acords per obrir mercats a la seva candidata a vacuna una vegada es confirmi amb noves dades la seva eficàcia i seguretat, després que aquest dilluns les primeres dades de les proves de la fase 3 indiquessin que van pel bon camí.

Notícies relacionades

La vacuna, que ha sigut administrada a una part dels 30.000 voluntaris de les proves de la fase 3, va estimular una resposta immunològica en 5 dels 95 voluntaris que es van contagiar de Covid-19 durant els assajos.

La resta d’aquests 95 havien rebut un placebo, utilitzat per comparar l’evolució de la malaltia en població no vacunada. Les proves depenen que els voluntaris s’infectin amb el virus al món real, per això un augment de les infeccions en l’àmbit nacional com el que hi està havent als EUA contribueix a accelerar el procés.