NOU CONCEPTE D'ALTA COSTURA

Jean Paul Gaultier obre la seva casa a altres dissenyadors

«Cada temporada convidaré un creador per reinterpretar els codis de la casa», ha explicat el creador francès que va anunciar la seva retirada al gener

gaultier-sacai

gaultier-sacai

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El dissenyador de moda francès Jean Paul Gaultier, que va penjar les seves tisores al gener després de 50 anys de carrera en la moda, va anunciar el seu nou projecte dimecres amb estilistes convidats cada temporada per a la seva marca d’alta costura.

«Cada temporada convidaré un dissenyador a reinterpretar els codis de la casa», ha anunciat el dissenyador, de 67 anys, en el seu compte d’Instagram, explicant que era el seu «nou concepte» d’alta costura.

Chitose Abe, de la marca Sacai, és la primera estilista que col·laborarà en aquest nou projecte, presentant la pròxima col·lecció d’alta costura al juliol. Els dos dissenyadors han anunciat el nou projecte posant junts en un terrat de París vestits a duo amb una granota blava.

Idea nascuda als 90

«La reinterpretació d’una marca d’alta costura per diferents creadors és una idea que tinc des dels 90 quan una Maison parisenca també d’alta costura es va trobar el lloc de dissenyador vacant. Em complau que aquest concepte es faci realitat ara amb Chitose Abe, de Sacai, com la primera dissenyadora convidada. Admiro la seva feina, tenim moltes coses en comú creativament i compartim una visió similar de la moda. M’alegra donar-li total llibertat», ha explicat Gaultier.

Ella, per la seva banda, ha explicat que des de fa molt temps admira «la singular visió» del francès, «per la feminitat subersiva i la seva originalitat». 

Notícies relacionades

La moda experimental de la marca Sacai va ser creada el 1999 per Chitose Abe, que va fer el seu debut amb Rei Kawakubo i Junya Watanabe per a Comme des Garçons.

La modista és coneguda per haver reinventat les peces de punt i pel seu estil urbà híbrid que juxtaposa volums i materials de maneres originals i inesperades. 

Temes:

Moda