ADEU A LES DESFILADES

Jean Paul Gaultier anuncia la seva retirada

«El 22 de gener celebraré el meu 50è aniversari en la moda amb una gran desfilada i serà el meu últim xou»

lmmarco51783629 paris  france     file    french designer jean paul gaultier200117191735

lmmarco51783629 paris france file french designer jean paul gaultier200117191735 / CAROLINE BLUMBERG

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Durant anys i anys l’han conegut, l’hem conegut, com l’‘enfant terrible’ de la moda francesa. Ara, a els 67 anys, el veterà dissenyador francès Jean Paul Gaultier plega veles i es retira. Ho ha anunciat per sorpresa a través d’un breu comunicat.

«El 22 de gener celebraré el meu 50è aniversari en la moda amb una gran desfilada d’alta costura al Chatelet Théâtre. Aquest serà també el meu últim xou. Però podeu estar tranquils, perquè Gaultier Paris continuarà amb un nou projecte del qual jo soc instigador i que aviat us donarem a conèixer», resa la nota de premsa.

La notícia també ha sigut anunciada a través de l’Instagram de la marca, on el mateix dissenyador explica la seva retirada amb un vídeo en el qual simula una trucada per convocar la que serà l’última desfilada de la seva dilatada carrera.

Gran enamorat de Barcelona, a finals del 2018 Gaultier va crear un espectacle de cabaret sobre la seva vida que es va representar amb èxit al mític Folies Bergère de París, un desenfrenament de plomes, confeti i lluentons en què s’explicava en clau d’humor la seva insòlita vida. Un espectacle autobiogràfic que li permetia repassar tota la seva trajectòria, des de la seva infància fins a l’actualitat. S’hi podia veure la cotilla de pits cònics de Madonna en la seva gira ‘Blond ambition tour’; el disseny de vestuari de ‘Kika’, la pel·lícula d’Almodóvar; els seus jerseis de ratlles bretones; els seus ossets de peluix que vestia a casa de la seva àvia....

Gaultier, que va començar com a aprenent de Pierre Cardin el 1970 i va fundar la seva pròpia firma el 1976, ja va canviar el seu model de negoci el 2014 quan, tip de la pressió de les passarel·les, va abandonar les desfilades de ‘prêt-à-porter’ per centrar-se només en l’alta costura.

Notícies relacionades

Divertit, provocador i extravagant són adjectius que sempre ha portat adossats com un mantra. Inspirant-se en el moviment punk, en el burlesque, en les deesses de la gran pantalla, en un estil gender-bender (transgressor dels rols de gènere) i en el fetitxisme, les seves col·leccions van obrir un camí per a molts altres rebels i van convertir el París dels 80 en l’epicentre de la moda. Però, en alta costura, Gaultier sempre ha destacat per ser capaç de crear estructures i volums extraordinaris, per fer pura arquitectura. 

El pròxim dimecres, dia 22, el teatre Chatelet de París, amb un aforament de 2.000 persones, estarà de gom a gom per a l’última presentació. I segur que entre el públic hi haurà moltes cares conegudes. Gaultier també és l’artífex d’una fragància, Le Male, (la línia de perfum és propietat de Puig), que ha saltat barreres i generacions, una de les més venudes del món.

Temes:

Moda