Obama i Will Smith assisteixen al casament del germà d'Elon Musk a Sant Martí d'Empúries

Kimbal Musk i Christiana Wyly es casen aquest dissabte al jaciment grecoromà de la localitat de la Costa Brava

Les celebracions de l'enllaç han complicat l'accés a les ruïnes del municipi des d'aquest divendres

undefined26479815 sant marti empuries baix emporda  societat  ambient de platj180629175421

undefined26479815 sant marti empuries baix emporda societat ambient de platj180629175421

1
Es llegeix en minuts

Sant Martí d’Empúries està tancat. Amb pany i clau. I és que aquest dissabte, al jaciment grecoromà d’Empúries tindrà lloc un dels casaments amb més classe del panorama nord-americà. 

Kimbal Musk, germà del multimilionari propietari de Tesla, Elon Musk, i Christiana Wyly, una activista mediambiental filla del també multimilionari empresari texà Sam Wyly, es casaran en una cerimònia privada a què assistiran personalitats com Barack Obama o Will Smith. 

El secretisme amb què s’ha organitzat l’enllaç ha deixat perplex més d’un veí i turista que no comptava amb trobar-se el centre històric de l’Escala tancat. “Poble i restaurants, tancats”, posa en un cartell a l’entrada del municipi de la Costa Brava.

Les celebracions de l’enllaç han complicat l’accés a les ruïnes del municipi des d’aquest divendres, i prohibiran l’entrada a partir de les cinc de la tarda de dissabte “per qüestions de seguretat”i per “facilitar les tasques de muntatge” dels múltiples envelats i instal·lacions.

ESDEVENIMENT HABITUAL

L’Ajuntament de l’Escala ha assegurat que, si bé els casaments no són gaire habituals, sí que s’acostuma a tancar aquest espai per a gravacions o esdeveniments, i que aquest dissabte serà una vegada més. Una cosa amb què els veïns no acaben d’estar del tot a gust i asseguren sentir-se “confinats a casa”.

La situació també ha despertat malestar entre els visitants i alguns han arribat a qualificar-la de “vergonyosa”. “Hem vingut expressament perquè ens ho havien recomanat i no podem ni entrar, és vergonyós que es pugui tancar tot un poble, per molts diners que es tinguin,” afirmava Carme Perarnau, veïna de Castellar del Vallès. 

PARELLA D’EMPRESARIS

Notícies relacionades

Els nòvios, malgrat ser coneguts pels seus familiars il·lustres al món de la indústria dels Estats Units, no els falta iniciativa. Kimbal Musk, divorciat i pare de tres fills, ha dut a terme una intensa campanya de conscienciació sobre els mals hàbits alimentaris als Estats Units i és propietari de la cadena de restaurants “The Kitchen Café”.

Christiana Wyly, també tot just divorciada de la cantant del grup Skunk Anansie, és una reconeguda activista ambiental que ha arribat a convèncer el seu pare per fundar una de les empreses d’energia neta més grans del món, Green Mountain Energy.