CONDECORAT FINALMENT

Ringo Starr, cavaller 21 anys després que McCartney

L''exbeatle' rep la medalla de l'Imperi Britànic

ecarrasco42590470 richard starkey  better knonwn as ringo starr  poses with hi180320172525

ecarrasco42590470 richard starkey better knonwn as ringo starr poses with hi180320172525 / JOHN STILLWELL

1
Es llegeix en minuts

Ringo Starr ha sigut nomenat aquest dimarts pel duc de Cambridge cavaller de l'Imperi Britànic, en una cerimònia que ha tingut lloc al palau de Buckingham. L'exmembre del mític quartet de Liverpool The Beatles ha assegurat que és "un honor i un plaer" ser "considerat i reconegut" per la seva música i pel seu treball benèfic, ja que estima les dues coses.

Notícies relacionades

Starr, de 77 anys i que es diu en realitat Richard Starkey, ha assistit a la cerimònia acompanyat de la seva dona, Barbara Bach, de 70 anys, amb qui va contraure matrimoni el 1981. La distinció arriba 21 anys després de la del beatle Paul McCartney, que la va rebre el 1997, i 53 anys després que els quatre membres de la banda -que completen John Lennon George Harrison- fossin nomenats membres de l'Imperi Britànic (MBE). El 1969, Lennon va tornar la seva condecoració a la reina britànica com a protesta pel suport del Govern britànic a la invasió nord-americana del Vietnam.

Ringo Starr, al costat de la seva dona, l'actriu Barbara Bach, a la cerimònia. / AFP

També han rebut aquest dimarts la condecoració reial el músic Barry Gibb, únic supervivent del grup Bee Gees, i l'actor Hugh Laurie, conegut pel seu paper a la sèrie House. L'exlíder del Partit Liberal Demòcrata Nick Clegg; l'escriptor Michael Morpurgo, autor de Caballo de batalla -obra portada al cine per Steven Spielberg-, i l'expert en enquestes electorals John Curtice també han sigut nomenats cavallers. Un total de 1.123 persones, entre famosos i ciutadans anònims, han rebut aquest dimarts condecoracions de diferent rang al palau de Buckingham.