COMUNICAT DEL SEU ADVOCAT

Preysler fa pública la guerra soterrada per l'herència de Boyer

La 'socialité' nega que hagi impedit l'accés a casa seva als fills de l'exministre per inventariar els béns

fimedio27411565 gra062  madrid  29 09 2014   fotograf a de archivo160413191855

fimedio27411565 gra062 madrid 29 09 2014 fotograf a de archivo160413191855 / BALLESTEROS

3
Es llegeix en minuts

La vida d'Isabel Preysler no és de color de rosa, per més que ompli pàgines i pàgines del paper cuixé i sigui motiu portada del seu '¡Hola!', el 'boe' que relata les seves aventures vitals. Malgrat que viu un bon moment sentimental després de començar a sortir amb Mario Vargas Llosa, des que va morir el seu últim marit, Miguel Boyer, el setembre del 2014, els mitjans han ofert completa informació de les disputes soterrades que manté amb la família del que va ser ministre d'Economia als anys 80 en el govern de Felipe González.

La baralla ve a compte de l'herència de Boyer, amb qui va tenir "una història d'amor preciosa". Per resumir: els fills del difunt i la seva primera esposa, la ginecòloga Elena Arnedo Soriano, està preparat accions judicials contra Preysler perquè creuen que s'ha gastat tots els diners, i ella, segons alguns mitjans, els ha respost que s'ho ha gastat, sí, però en les cures del seu marit, que havia patit un ictus que el va obligar a tenir cuidadors i habilitar la casa amb màquines que l'ajudessin a rehabilitar-se.

Fins aquí els precedents. La nòvia de Vargas Llosa (menys d'un any va trigar a sortir amb el 'nobel' de literatura) havia obviat tota tensió en les seves aparicions públiques, però la pressió a què s'ha vist sotmesa i la quantitat d'informació que ha anat sortint sobre la disputa l'ha portat, en un gest insòlit, a emetre un comunicat a través del seu advocat, Javier Ruiz Paredes (com era d'imaginar, els ha enviat a '¡Hola!'). D'aquesta manera, ha donat visibilitat al conflicte. 

Hi ha frases del comunicat que no tenen desperdici, especialment les que fan referència als desmentiments. Així, nega que la seva representada deixés anar la frase "Miguel va venir només amb una maleta" als fills de Boyer quan aquests van anar a la mansió de Puerta del Hierro a aixecar acta notarial de tots els béns perquè "no hi havia res a repartir". Diuen que allà dins hi ha una valuosa biblioteca, quadros, vaixelles i obres d'art de Benlliure, Sotomayor i Villegas. 

També nega la informació d''OK Diari', que assegurava que els va impedir l'accés a la vivenda; és més, assegura que tots dos van visitar la residència acompanyats d'advocats i tècnics experts per examinar els béns que els pertanyen. I nega també que intentés allunyar el seu marit dels seus fills nascuts en el primer matrimoni del ministre.

"NO ENS HA DONAT NI UN MISERABLE RELLOTGE PER RECORDAR EL MEU PARE"

"Isabel no ens ha donat ni un miserable rellotge per recordar el meu pare", ha declarat Miguel a 'El Español'. "Només vull un inventari i el que diu el testament i la legislació". I el testament diu que el marmessor és Christan Boyer, germà de l'exministre, mal vist per Miguel Boyer júnior: "No ha fet res, ni una gestió i això no és el que volia el meu pare, que estaria dolgut pel que està fent. M'imagino que està més pendent d'Isabel que de nosaltres. Li fa la pilota a ella, per què s'ha d'ocupar de nosaltres...", ha dit a 'Vanitatis'.

Notícies relacionades

Del comunicat de Preysler es dedueix que es van gastar una fortuna a cuidar Miguel Boyer després de l'ictus que va patir el febrer del 2012. I que va ser tanta la quantitat de diners que es va gastar en les cures del seu difunt marit que fins i tot la mateixa Preysler va haver de posar diners de la seva butxaca en alguna ocasió. Mai va gestionar els comptes de Boyer, sinó la seva assistenta personal.

Preysler, a través del seu advocat, aclareix que Boyer no va patir un ràpid deteriorament físic i mental en els dos últims anys de vida del seu marit, i que ell era conscient de totes les seves decisions. Segons ella, tots els diners que es va gastar va ser amb el seu consentiment. Boyer va donar un termini de cinc anys per repartir l'herència. Queden una mica menys de tres anys i mig perquè se solucioni el conflicte.