Mango hissa les veles del 080 amb aires setanters

Barcelona acull la seva setmana de la moda al Museu Marítim

Imatge de la desfilada de Brain&Beast al Museu Marítim.

Imatge de la desfilada de Brain&Beast al Museu Marítim. / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
SARA ANDRADE

Eren les nou del vespre tocades quan Mango ha presentat en primícia la seva col·lecció primavera-estiu 2015. El Museu Marítim de Barcelona ha estat l'escenari d'una de les desfilades més mediàtiques de la setmana de la moda catalana. La passarel·la 080 Barcelona Fashion Week n'ha pres nota i en la 15a edició els assistents no han passat fred. Un ambient càlid i acollidor, que evocava l'interior d'un vaixell, ha acollit clàssics ja del 'frontrow' de la marca catalana.

S'han deixat veure cares femenines com Fiona Ferrer, Gemma Mengual, Elena Furiase, Marta Torné, Elisabeth Mass, Mireia Canalda i la seva fidel legió de blogueres, com Aida Domènech --Dulceida-- i Alexandra Pereira --Lovely Pepa--.

El 'frontrow' masculí ha estat igual de lluent, però una mic repetitiu. Hi hem vist Dani Alves, Miguel Carrizo, Mark van der Loo, a més de Jonathan Antich, Artur Mas, Xavier Trias i Felip Puig.

De safari per Barcelona

La 'top' internacional Elisa Sednaoui ha obert una desfilada curta, però plena de reminiscències als anys 70 i amb aires de safari. Colors terra i 'denim', molt 'denim', han vestit peces 'folk', com serrells, pantalons campana i 'shorts', a conjunt amb peces de ganxet. Mango s'apunta a la moda de les col·leccions pensades per als festivals de música de primavera.

Per quan cau la nit la marca catalana ha dissenyat una línia més 'boho-chic' amb vestits estampats llargs, escots generosos, tirants i transparències. El negre predomina en aquesta línia i en la masculina, una mica més informal.

A Elisa Sednaoui l'han acompanyat models d'altura com Andrés Velencoso, Clement Chabernaud i Juan Betancourt. A més de l'Alba Galocha, Dalianah Arekion i Zenya Katava.

Brain&Beast i els seus personatges del terror

Els personatges terrorífics de 'Saw', 'La taronja mecànica' i 'El orfanato' han estat protagonistes de la col·lecció de Brain&Beast, que una vegada més ha omplert de color i diversió 080. La seva col·lecció 'Maniac' feia gala del seu lema 'No deixis que les teves pors t'aturin els somnis', on s'han pogut veure dessuadores --la peça estrella-- teixits sintètics, neoprè i colors estridents, com el vermell.

Celia Vela, un altre clàssic del 080, ha presentat una col·lecció inspirada en l'amor. Per a dona, aposta pel negre, pels 'shorts' i minivestits, en diferents versions de punt que s'ajusten a la silueta femenina. I per a home, es decanta per les caputxes i els pantalons 'baggies'.

Notícies relacionades

De debuts ha anat l'obertura de la setmana de la moda a Barcelona, amb les propostes de Pablo Erroz i Edgar Carrascal. El primer ha presentat 'Nostalgic', inspirada en els anys del crac del 29, amb aires dandi per a home i sofisticació per a dona. Carrascal, no obstant, aposta a 'Blue Rose' per la camisa --la seva peça fetitxe-- en moltes versions per a la pròxima tardor-hivern 2015-2016. 

 

Temes:

Mango