AUTOBIOGRAFIA DE L'ACTOR NACIONALITZAT RUS

Depardieu va ser lladre i xapero de jove

Depardieu va ser  lladre i xapero de jove_MEDIA_1

Depardieu va ser lladre i xapero de jove_MEDIA_1 / EFE / ROBIN TOWNSEND

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
PARÍS

Gérard Depardieu és l'enfant terrible del cine francès. Abans d'aparèixer a la gran pantalla ja exercia com a tal en la seva vida privada. En realitat, des de petit va ser un noi problemàtic. Llegint els extractes de la seva autobiografia, Ça s'est fait comme ça (en català, Així és com va passar), es pot comprendre el seu comportament rebel: borratxeres (assegura que es beu 14 ampolles al dia), atacs als fotògrafs, pixades en un avió...

Tot va començar fa 65 anys, quan era al ventre de la seva mare. Ella no volia donar a llum i va intentar avortar. Es va autolesionar amb agulles de cosir. Sense èxit. L'actor va ser el tercer de sis germans que tenien un pare, Dédé, alcohòlic. La mare li recordava sovint que no l'estimava. «He sobreviscut a les agulles de la meva mare. No hauria d'haver nascut. Sóc un supervivent», confessa.

Així que no resultava estrany que amb 10 anys estigués més temps al carrer que a l'escola. Amb tot el que això suposa: delinqüència, perill, contacte assidu amb les forces de l'ordre... «Els únics que han sigut una mica pares per a mi quan era petit no són els professors ni els capellans, sinó els gendarmes. Sempre m'he entès bé amb els gendarmes i els polis. Eren condescendents, autoritaris però condescendents. Són bastant menys gilipolles del que volen aparentar», relata al seu llibre. Amb 16 anys, va estar tres setmanes a la presó per robar un cotxe. Explica que la seva faceta com a lladre anava més enllà. Va ajudar a sostreure joies i sabates als morts enterrats en tombes, i també va cisar als manifestants que dormien al carrer durant les protestes del maig del 68 a París. I a alguns dels homosexuals amb qui  va tenir sexe a canvi de diners.

Notícies relacionades

Perquè també va ser xapero. «He sabut des de molt jove que agrado als homosexuals». Per això vaig decidir treure'n un benefici: si li demanaven sexe, ell els satisfaria a canvi de diners. Va tenir la sort de conèixer un actor gai que li va pagar uns estudis d'interpretació. Així, aquell «pagès rude» va poder anar abandonant la seva conflictiva vida fins al punt de conèixer i casar-se amb Elisabeth Guignot, una actriu de família acomodada amb qui va tenir dos fills (en va tenir dos més d'altres parelles). Amb el seu primogènit, Guillaume, va viure una relació problemàtica. També va ser xapero i va passar per la presó, i va morir d'una pneumònia el 2008 als 37 anys. L'actor lamenta no haver tingut més bona relació amb ell. «No vaig poder respondre a les seves demandes i el seu patiment».

L'intèrpret, nacionalitzat rus perquè es va rebel·lar contra la pujada d'impostos als rics del govern de François Hollande, explica que té contacte freqüent amb Vladímir Putin, amb qui té una gran sintonia: «Podríem haver-nos convertit en esbirros. Crec que de seguida li va agradar el meu costat gamberro».