L'ARTISTA ADAPTA CELEBRITATS A L'ESTIL DELS DIBUIXOS DE LA SÈRIE

Letizia mana a la passarel·la de Springfield

AleXsandro Palombo converteix la Reina en personatge de 'Los Simpson'

1
Es llegeix en minuts
LUIS ALBERTO MORAL
BARCELONA

Dilluns Letizia va fer 42 anys, i AleXsandro Palombo li va dedicar un regal especial. L’italià va publicar una sèrie d’il·lustracions d’ella titulades Divine. Així, l’artista contemporani suma la reina d’Espanya al seu imaginari basat en els personatges de Los Simpson. Palombo no pertany a la sèrie de Matt Groening, però utilitza els trets distintius dels seus protagonistes grocs per a les seves caricatures. A l’agost va dibuixar Kate Middleton (un altre membre de la reialesa que no és aristòcrata de bressol) i la web Chance d’Europa Press li va llançar el guant: ¿s’atreviria amb Letizia?

Notícies relacionades

I ho ha fet. Les imatges repassen els seus estilismes més il·lustres, com el repertori de faldilles de les audiències reials. L’italià situa la Reina a la mateixa altura que la duquessa de Cambridge, a qui ell va anomenar «una verdadera icona». Letizia apareix, a més a més, a cavall d’un toro –representat com a animal de companyia–; o al Palau Reial, guarnida amb l’uniforme de Felip VI. 

És la seva mirada satírica: el tòpic taurí en to burleta, potser per denunciar-lo, com en altres treballs en contra de la marginació i el masclisme. Va dibuixar les princeses de Disney com a dones maltractades; ara enfoca el poder reial sense mostrar la figura del Rei.