MACROPROGRAMA

Mònica Terribas i Quim Masferrer presentaran 'La Marató' de TV-3

La 23a edició de la 'teletó' estarà dedicada a les malalties del cor

Mònica Terribas i Quim Masferrer, pròxims presentadors de ’La Marató’.

Mònica Terribas i Quim Masferrer, pròxims presentadors de ’La Marató’. / ARXIU

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / Barcelona

La periodista Mònica Terribas, exdirectora de TVC i realitzadora d''El matí de Catalunya Ràdio', i 'el foraster' Quim Masferrer presentaran, el 14 de desembre, 'La Marató' de TV-3, que en la seva 23a edició estarà dedicada a les malalties del cor.

Notícies relacionades

El 2011, els trastorns que afecten a l'òrgan principal de l'aparell circulatori van causar la mort de 13.000 persones a Catalunya. En aquest grup de malalties, l'infart i l'angina de pit són les que més morts provoquen, en molts casos de forma sobtada. A més, representen la primera causa d'insuficiències cardíaques i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients. 'La Marató' ja va dedicar les edicions del 1995 i del 2007 a aquestes malalties. En aquesta ocasió, el programa se centrarà en les malalties coronàries, les valvulopaties i les malalties de l'aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopaties i les cardiopaties congènites.

131 milions d'euros

Des del 1992, 'La Marató' de TV-3 ha recaptat prop de 131 milions d'euros, ha finançat 636 projectes d'investigació biomèdica i ha mobilitzat centenars de milers de persones per sensibilitzar i divulgar les malalties incurables i fomentar la investigació.