El rocker Lou Reed publica un dibuix seu amb "el barret de Dalí" a Facebook

El músic felicita el Nadal amb barretina i la muntanya de Montserrat de fons

L'il·lustrador Xavier Boronat va realitzar aquest dibuix el 2007 "a manera de divertiment"

Un dibuix de Lou Reed amb barretina i una muntanya que recorda Montserrat de fons.

Un dibuix de Lou Reed amb barretina i una muntanya que recorda Montserrat de fons. / Xavier Boronat (FACEBOOK)

1
Es llegeix en minuts
NÚRIA MARTORELL/ Barcelona

La icona de la música Lewis Allen Reed, conegut comLou Reed, ha causat sensació aquest diumenge al publicarun dibuix seu amb barretina i la muntanya de Montserrat de fons a la seva pàgina de Facebookdibuix barretina i la muntanya de Montserrat de fons Facebook. El cantant ha acompanyat la publicació amb el missatge "Jingle all the way", una estrofa de la superfamosa nadala 'Jingle bell', i ho ha enllaçat aun tema seu titulat 'The bells''The bells'

El desconcert ha estat total. Els seus seguidors catalans s'han mostrat encantats amb la il·lustració. Mentre que alguns altres, més despistats, es pregunten a la xarxa si li ha agafat per "disfressar-se de Pare Noel" o "d'Elf". No obstant el màxim sorprès ha estat sense dubte el mateix autor del dibuix, el barceloníXavier Boronat. "Aquesta il·lustració la vaig fer el 2007 com a pur divertiment, per provar nous estils. I la deLou Reed va ser a manera de petit homenatge, arran dels recitals de poesia catalana que va fer a Nova York ambLaurie Anderson iPatti Smith", relata.

Una barretina a l'armari 

Notícies relacionades

Boronat no sap com la seva obra ha arribat a mans d'aquesta icona de la música. "No en tinc ni idea. Jo la tinc penjada a la meva web i en un parell de xarxes socials d'art i il·lustració. Però estic encantat, és clar. ¡La barretina, al món! -exclama-. Però li demanaré que inclogui la meva autoria", diu aquest fan, per cert, dels caganers.

Encara que l'artífex de tot això ha estat l'assistent de l'artista, no ell personalment, també és cert que Lou Reed sí que sap què és una barretina, i en té una al seu armari. Ho confirma el seu amicBorja Sitjà,organitzador del recital del 2007 (i exdirector del Festival Grec), que va ser qui l'hi va regalar. Això sí, el músic la coneix com el "barret de Dalí".