Protesta

Ecologistes denuncien que el CAP Ponent de Gavà afectarà el turó de Calamot

Segons l’entitat, la construcció d’un nou CAP no és urgent ja que «al revés del que es va anunciar, la població no ha crescut significativament en els últims 12 anys»

Ecologistes denuncien que el CAP Ponent de Gavà afectarà el turó de Calamot

ayuntamiento de gavà

1
Es llegeix en minuts
EFE

La plataforma Aturem el Pla de Ponent de Gavà (el Baix Llobregat) ha denunciat que el nou centre d’atenció primària (CAP) de Ponent de la localitat, anunciat per la Generalitat, destruirà el bosc del turó de Calamot.

L’entitat, que agrupa entitats i persones dels sectors veïnal, ecologista i excursionista, assenyala en un comunicat que l’ajuntament «continua obsessionat amb polítiques urbanístiques totalment desfasades, basades en els macroprojectes d’expansió urbana a costa de la natura», malgrat l’oposició de la ciutadania.

A més, segons l’organització, la construcció d’un nou CAP no és urgent ja que «al revés del que es va anunciar, la població no ha crescut significativament en els últims 12 anys», només uns 600 habitants, dada que suposa l’1% de la població.

Aturem el Pla de Ponent reclama que la Generalitat no construeixi el CAP sinó que condicioni i ampliï l’edifici existent al barri de Gavà-Mar, on denuncien que hi ha «milers de veïns sense serveis sanitaris dignes» i que «prop de 8.000 veïns i veïnes s’han de desplaçar gairebé cinc quilòmetres per arribar al CAP més pròxim».

Segons la plataforma, Gavà «arrossega un dèficit en finançament» del sistema sanitari públic, que suposa una manca de professionals sanitaris, llistes d’espera llargues, cites amb molta demora i un menys servei d’atenció d’urgències.

D’aquesta manera, la plataforma aposta per la reforma i la millora del CAP que hi ha a Gavà-Mar, ampliant l’horari del centre i contractant més professionals, que tindria un cost econòmic molt més baix i zero impacte ambiental, una opció que segons l’entitat no s’ha estudiat.

«Està cada vegada més demostrat que la natura a prop o dins de la ciutat millora la salut mental i física de la població. Resulta obscè plantejar inversions que arrasarien literalment aquests boscos quan hi ha solucions econòmiques i respectuoses amb la natura», han lamentat des de l’organització.

Notícies relacionades

Aturem el Pla de Ponent ha anunciat que, fins que l’ajuntament no anul·li o reformi el projecte per protegir els boscos del turó de Calamot, continuarà mobilitzant-se contra aquests projectes.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà