I Pla per la diversitat afectiva, sexual i de gènere

Gavà presenta un pla per protegir i promoure els drets de les persones LGTBI+

Té 9 línies i un total de 65 accions, entre les quals destaca incorporar una perspectiva de la diversitat afecta i sexual en les polítiques del consistori

Gavà presenta un pla per protegir i promoure els drets de les persones LGTBI+

ayuntamiento de Gavà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha presentat el I Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere del municipi. La iniciativa s’ha presentat com un pas cap a davant en la protecció i promoció dels drets de les persones LGTBI en general, i d’aquelles residents a la ciutat en particular.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha constatat que el pla ha sigut possible gràcies al «recorregut i a la feina feta durant anys». Badia ha volgut posar en relleu que el paper de les administracions locals en la construcció d’espais segurs «és primordial».

Pla participatiu

El I Pla per la Diversitat Afectiva, Sexual i de Gènere és el resultat d’un procés de diagnosi, realitzat a partir de l’anàlisi i la reflexió conjunta de diversos actors (que viuen o treballen a Gavà) vinculats o interessats en la qüestió LGTBI. En concret es va elaborar una enquesta ciutadana amb més de 500 respostes, es van realitzar entrevistes a «persones clau» del col·lectiu, i es van crear dos grups de participació tecnicoprofessional i ciutadana.

En total, el Pla d’acció té 9 línies i un total de 65 accions, entre les quals destaca incorporar una perspectiva de la diversitat afectiva i sexual en les polítiques del consistori i fomentar la diversitat de gènere i sexual als centres educatius del municipi.

Quant a la LGTBI-fòbia, el consistori ha afegit una línia d’actuació que consisteix a millorar l’actuació policial davant de les agressions i establir mecanismes de denúncia i acompanyament per a les víctimes.

L’alcaldessa del municipi ha insistit que «tot i que hi hagi encara la bifòbia continuarem fent formació, campanyes, accions de promoció de la igualtat, dels drets de les persones siguin quines siguin les seves orientacions, la seva diversitat sexual, de gènere, afectiva... I no hem de fer cap pas enrere».

Notícies relacionades

El pla s’ha elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona i l’Institut Diversitats, seguint les directrius metodològiques de l’entitat provincial i adaptandolas a les característiques específiques de Gavà.

Llegeix totes les notícies de Gavà a EL PERIÓDICO Gavà

Temes:

Gavà LGTBI