Sostenibilitat

Gavà impulsa una xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

S’han instal·lat sis punts de recàrrega als aparcaments municipals de la plaça de Jaume Balmes i de la plaça de Batista i Roca

Gavà impulsa una xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics

Ayuntamiento de Gavà

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà (Baix Llobregat) ha impulsat una xarxa de càrrega pública de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics i ha instal·lat sis punts als aparcaments de la plaça de Jaume Balmes i de la plaça de Batista i Roca.

El municipi té pensat ampliar per a aquest any el servei a la via pública amb tres estacions al nucli urbà i a Gavà Mar. Amb aquesta iniciativa el municipi vol promoure la mobilitat neta i sostenible a la ciutat amb la xarxa.

En una primera fase, s’ha procedit a la instal·lació de càrregues per a vehicles elèctrics als aparcaments municipals regulats de la plaça de Jaume Balmes i de la plaça de Batista i Roca.

L’alcaldessa de Gavà, Gemma Badia, ha afirmat que «el nostre objectiu és anar omplint la ciutat de punts de recàrrega per fomentar l’ús del vehicle elèctric».

En aparcaments municipals

Els primers punts ubicats als aparcaments municipals es dirigeixen a les persones usuàries de les places de rotació, que podran carregar els seus vehicles elèctrics mentre compren o fan gestions. Per promoure’n l’ús, en un primer període la càrrega serà gratuïta.

En total s’han col·locat sis carregadors, tres a cada pàrquing, que permetran una càrrega completa amb un temps aproximat de quatre hores, tot depenent de la capacitat de la bateria del vehicle. Són carregadors semi ràpids, de 7,4 kW de potència, equipats amb connectors tipus 2 (estàndard europeu) i endoll tipus Schuko, la seva instal·lació s’ha executat sota criteris d’eficiència energètica.

Activar la càrrega

La persona usuària ha de descarregar-se l’aplicació EVCharge al mòbil i registrar-te per activar la càrrega. També ho podrà fer a través d’una targeta que podrà sol·licitar a les oficines de Gavanenca de Terrenys Immobles, ubicades a l’edifici de l’Ajuntament.

Les pròximes estacions de recàrrega ràpida s’ubicaran al carrer de Martí l’Humà, a la Rambla Pompeu Fabra i al carrer dels Tellinaires. La xarxa municipal de recàrrega triplicarà les opcions de què ara disposaven els propietaris de vehicles elèctrics a la ciutat: el punt de recàrrega de l’AMB del carrer del Progrés, l’estació de l’aparcament públic de la Torre Lluc gestionat per REGESA, i el punt ubicat al pàrquing subterrani del Centre Comercial Barnasud.

«Lluita contra el canvi climàtic»

El parc de vehicles elèctrics de la ciutat ha passat de 41 de censats l’any 2017 a 316 registrats en el primer semestre del 2021. Des de l’ajuntament ho atribueixen a «una implicació ciutadana en la lluita contra el canvi climàtic», i és que el consistori recompensa amb una bonificació del 75% de l’impost de vehicle i la gratuïtat de les dues primeres hores d’estacionament a la zona blava.

Notícies relacionades

Altres ajudes per promoure l’ús de vehicles no contaminants són l’exempció de pagament de les taxes d’utilització privativa de la via pública i d’ocupació de terrenys d’ús públic per a la instal·lació de punts de recàrrega.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Gavà