Fira de l’espàrrec

Temps d’Espàrrecs, l’essència de la tradicional fira de Gavà adaptada a les restriccions

GastroGavà canvia el format i amplia la durada amb la proposta Esparrecs a la Carta, en què participaran més d’una vintena de restaurants de la ciutat

Temps d’Espàrrecs, l’essència de la tradicional fira de Gavà adaptada a les restriccions
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Del 22 d’abril al 10 de maig, Gavà (Baix Llobregat) viurà Temps d’Espàrrecs. L’Ajuntament de Gavà ha volgut mantenir la seva cita anual amb el cultiu emblemàtic del municipi i ha dissenyat una programació especial adaptada a la situació derivada de la Covid-19 anteposant per sobre de tot la seguretat. La fira reinventada inclourà tots els ingredients característics del certamen gavanenc: pagesia, gastronomia, comerç, i activitats per promoure la interacció d’un públic de totes les edats, sigui a través de propostes presencials o digitals.

L’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez, ha presentat aquesta setmana la programació, acompanyada de representants de la pagesia i de la restauració i del comerç local, als quals ha agraït el seu compromís i implicació «per fer possible una programació especial, aquest Temps d’Espàrrecs que ens permetrà mantenir l’essència que celebrem cada any en aquestes dates».

Raquel Sánchez també ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en les activitats que se succeiran durant tres setmanes: «Hi haurà propostes als carrers, respectant totes les mesures de seguretat, i també a través de les xarxes socials».

Temps d’Espàrrecs es mantindrà fidel a la tradició. Si bé aquest any no hi haurà mostra agrícola, seran moltes les propostes relacionades amb el producte estrella dels camps gavanencs. En la seva intervenció el president de la Cooperativa Agropecuària de Gavà, Josep Pañella, ha animat la pagesia «a sumar-se a cultivar espàrrecs, com vaig fer jo uns anys enrere. En aquests moments hi ha més demanda que oferta, a causa de la promoció que s’ha fet d’aquest producte».

El vicepresident de l’Agropequària, Salvador Barrio, es va referir a les dificultats viscudes per la pagesia l’últim any i ha volgut «rompre una llança a favor de la restauració, que també ho ha passat molt malament. Sense vosaltres el nostre producte no podria arribar a tanta gent, i de contribuir a enriquir-lo, a fer-lo encara millor».

Quant a la programació i com a pròleg, a partir del 3 d’abril i cada dissabte del mes, l’espàrrec de Gavà serà present al Mercat de la Terra de Barcelona, amb un lloc de venda de l’Agropequària de Gavà.

La mostra gastronòmica

La gastronomia hi tindrà un paper protagonista. En aquesta edició, GastroGavà es trasllada als restaurants de la ciutat amb un calendari ampliat i una participació més elevada que mai. Del 22 d’abril al 9 de maig, una vintena de restauradors locals oferiran a la clientela la possibilitat de degustar un «platet» o un menú amb l’espàrrec com a protagonista a través de la iniciativa Espàrrecs a la Carta. Així, del 30 d’abril al 9 de maig, la plaça de Jaume Balmes, emplaçament tradicional de GastroGavà, acollirà una exposició de sis torretes amb informació dels restaurants participants i de la proposta d’aquest any. I a les xarxes socials del municipi es difondran videoreceptes i publicacions relacionades amb la iniciativa.

Altres propostes

La fira es complementa amb altres activitats, com l’exposició estàtica de la cartelleria de la fira d’edicions anteriors; la tradicional exposició de l’Agrupació Fotogràfica de Gavà a la Biblioteca Josep Soler Vidal; o el concurs d’aparadors ‘La pagesia i els espàrrecs de Gavà’.

Notícies relacionades

El 10 de maig tindrà lloc l’acte de clausura de Temps d’Espàrrecs. Serà a l’Espai Maragall i permetrà agrair la implicació de tots els sectors que han fet possible aquesta programació.

Més notícies de Gavà a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Fires