TANCAMENT DE L'EMPRESA

Convocades aturades parcials contra el tancament de l'empresa CYMI a Gavà

La companyia, que pertany a l'àrea de serveis industrials del Grup ACS de Florentino Pérez, ocupa en aquest centre unes 65 persones

Els treballadors han anunciat aturades de tres hores durant sis dies, que començaran demà i duraran fins al pròxim 2 d'abril

gav

gav

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els treballadors de l’empresa Control y Montajes Industriales (CYMI) S.A. de Gavà han convocat aturades parcials fins al 2 d’abril per exigir una negociació a la direcció de la companyia, que ha anunciat el tancament del centre ubicat en aquesta localitat del Baix Llobregat, que actualment ocupa unes 65 persones, segons CCOO.

L’empresa CYMI, dedicada al muntatge d’instal·lacions elèctriques i mecàniques i a la fabricació d’equips, pertany a l’àrea de serveis industrials del Grup ACS, dirigit pel president del Reial Madrid, Florentino Pérez, i ocupa dues naus industrials del polígon La Post –la primera instal·lada el 2005 i l’altra el 2018.

Segons un comunicat emès per CCOO d’Indústria, la intenció de la direcció de la planta és “camuflar el tancament del centre al·legant que és una mobilitat geogràfica i que pot distribuir la plantilla en altres centres ubicats a Espanya i a l’estranger”.

A l’espera d’una negociació

Per a això, asseguren des del sindicat, l’empresa refereix la “falta de competitivitat del centre” per justificar la seva “suposada falta de viabilitat” i es nega, a més, a “fer cap proposta a la representació legal dels treballadors per buscar mesures que donin continuïtat al centre”.

Notícies relacionades

Com a protesta, els treballadors han convocat aturades parcials des de les 7 h fins a les 10 h els dies 14, 19, 21, 26 i 28 de març i 2 d’abril, en un primer moment, per intentar forçar la direcció a negociar i buscar alternatius que garanteixin la continuïtat del centre, “ja que entenen que pot tenir viabilitat”, afirmen des de CCOO.

Més notícies de Gavà en l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

ACS CCOO Vagues