EMERGÈNCIA HUMANITÀRIA

Gavà aporta 3.000 euros a les víctimes del terratrèmol i el tsunami d'Indonèsia

El consistori respon així a la crida del Fons Català per ajudar a la reconstrucció i proprcionar ajuda humanitària als damnificats

zentauroepp45284618 a man carry items he saved from the rubble following a major181001112938

zentauroepp45284618 a man carry items he saved from the rubble following a major181001112938 / Rifki

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Gavà aportarà 3.000 euros per contribuir a la reconstrucció i proporcionar ajuda humanitària a lapoblació afectada pel terratrèmol i el posterior tsunami que han assolat la costa nord d’Indonèsia. terratrèmol i el posterior tsunami 

El consistori s’afegeix així a la campanya d’emergència impulsada pel Fons Català de cooperació davant dels devastadors efectes del sisme i del posterior tsunami, que han causat la mort d’unes 1.400 personeshan causat la mort d’unes 1.400 persones fins al moment i una xifra de desplaçats superior a les 50.000 persones.

El sisme submarí es va produir com a conseqüència d’un terratrèmol de magnitud 7,5 que divendres passat va sacsejar l’illa de Cèlebes, situada al nord del país, després que unes hores abans, un altre terratrèmol de 6,1 graus provoqués la mort d’una persona, 10 ferits i l’ensorrament de diversos edificis a la mateixa zona.

La dificultat d’accés a la zona ha contribuït encara més a la falta d’aliments i medicines i ha complicat les tasques dels serveis de rescat, que a causa d’això i també a causa de la falta d’equipament no poden atendre adequadament les víctimes, cosa que ha portat al president del país a autoritzar l’entrada d’ajuda internacional.

A més d’atendre aquestes necessitats urgents, els diners que s’enviïn a Indonèsia també serviran per contribuir a la reconstrucció d’infraestructures i equipaments bàsics, pal·liar el dèficit d’aigua potable i aliments bàsics i impulsar el futur desenvolupament de la regió.

Notícies relacionades

El Fons Català ha fet aquesta setmana una crida als ajuntaments i institucions supramunicipals per adherir-se a aquesta campanya d’emergència. L’ajuda es canalitzarà a través de les organitzacions humanitàries que estan treballant a la zona afectada, mitjançant respostes d’acció humanitària i reconstrucció postemergència.

Més notícies de Gavà a l’edició local de EL PERIÓDICO DE CATALUNYA

Temes:

Tsunamis