Homenatge a la resistència femenina
VÍDEO | Així és l’homenatge gastronòmic que els germans Roca han dedicat a la seva mare, la cuinera que va encendre el foc de Can Roca
El Joan, el Josep i el Jordi construeixen un menú exclusiu per a la gravació que ofereixen a la seva mare al menjador de Can Roca, el restaurant que va fundar amb el seu marit el 1967
La (imprescindible) recepta de calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels Roca
Tots els restaurants dels germans Roca a Girona
Montserrat Fontané Serra va néixer el 1936 i ha passat la vida al servei dels altres, la major part, com a cuinera i propietària de Can Roca, el restaurant de Girona on van créixer els germans Roca, el Joan, el Josep i el Jordi. Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica, estrena un minidocumental sobre la mare dels Roca, en homenatge a les cuineres que des de l’anonimat porten a terme una funció social massa vegades infravalorada.
És, també, un reconeixement als professionals de l’hostaleria d’una certa edat, que va començar amb un episodi dedicat a Francesc Fortí i Francina Suriñach, al capdavant d’El Racó d’en Binu, obert a Argentona fa 55 anys.
Joan Roca, al restaurant Can Roca. /
A més d’una entrevista amb la Montserrat, la pel·lícula planteja un repte als artífexs d’El Celler de Can Roca, amb tres estrelles i premiat dues vegades com a millor restaurant del món: ¿què cuinarien per a la seva mare i amb quin vi la complimentarien? El resultat és ‘Montserrat Fontané, la cuinera que va encendre el foc dels Roca’.
L’acció transcorre entre el pis de Montserrat Fontané i Josep Roca, el pare del trio, i el menjador de Can Roca, els dos espais al mateix edifici del barri de Germans Sàbat, a més de la cuina de l’establiment, des d’on donen menjar a centenars de persones. Cuina popular a preu popular. Can Roca és també un menjador singularíssim: cada dia, la brigada d’El Celler travessa el carrer per menjar abans del servei, de manera que la Montserrat ha alimentat desenes i desenes de cuiners de tot el planeta
Josep Roca, al menjador del restaurant Can Roca. /
La Montse i el Josep proven els plats i la beguda que els fills han pensat, cuinat i explicat. Ella ja va ser protagonista d’un dels primers vídeos de Cata Mayor, en el qual va cuinar els seus famosos calamars a la romana. Ja jubilada, sempre està atenta al que continua passant a la cuina que va fundar el 1967.
‘Montserrat Fontané, la cuinera que va encendre el foc dels Roca’ és una producció d’EL PERIÓDICO, dirigida per Pau Arenós, amb muntatge i guió de Patricio Ortiz i amb les fotos i la segona càmera de Zowy Voeten.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Als peus de collserola Tensió entre ‘runners’ i veïns a la Carretera de les Aigües
- Tràmits Confirmat: els majors de 70 anys hauran de renovar el seu DNI permanent abans d’aquesta data per ordre de la Unió Europea
- Automoció BYD estudia obrir una fàbrica de cotxes elèctrics a Catalunya
- Demografia Barcelona és la capital espanyola amb més proporció de població estrangera i on més creix
- Una jutge investiga la suplantació de la identitat d’Ustrell
- Intel·ligència artificial Una recerca d'UManresa sobre ètica demostra que la intel·ligència artificial cau en les mateixes contradiccions que les persones
- Assetjament escolar Manifestació inèdita d’estudiants contra el ‘bullying’ a Barcelona: «De vegades els professors es fan els cecs»
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: Prou al silenci, la vaga en contra de l’assetjament escolar
- Succés La fiscalia demana quatre anys de presó per a l’actor Nacho Vidal per homicidi imprudent
- Després de la decisió de Puigdemont El Govern defensa que la ruptura anunciada per Junts no alterarà ni el mandat de Sánchez ni el d’Illa
