Homenatge a la resistència femenina
VÍDEO | Així és l’homenatge gastronòmic que els germans Roca han dedicat a la seva mare, la cuinera que va encendre el foc de Can Roca
El Joan, el Josep i el Jordi construeixen un menú exclusiu per a la gravació que ofereixen a la seva mare al menjador de Can Roca, el restaurant que va fundar amb el seu marit el 1967
La (imprescindible) recepta de calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels Roca
Tots els restaurants dels germans Roca a Girona
Montserrat Fontané Serra va néixer el 1936 i ha passat la vida al servei dels altres, la major part, com a cuinera i propietària de Can Roca, el restaurant de Girona on van créixer els germans Roca, el Joan, el Josep i el Jordi. Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i Prensa Ibérica, estrena un minidocumental sobre la mare dels Roca, en homenatge a les cuineres que des de l’anonimat porten a terme una funció social massa vegades infravalorada.
És, també, un reconeixement als professionals de l’hostaleria d’una certa edat, que va començar amb un episodi dedicat a Francesc Fortí i Francina Suriñach, al capdavant d’El Racó d’en Binu, obert a Argentona fa 55 anys.
Joan Roca, al restaurant Can Roca. /
A més d’una entrevista amb la Montserrat, la pel·lícula planteja un repte als artífexs d’El Celler de Can Roca, amb tres estrelles i premiat dues vegades com a millor restaurant del món: ¿què cuinarien per a la seva mare i amb quin vi la complimentarien? El resultat és ‘Montserrat Fontané, la cuinera que va encendre el foc dels Roca’.
L’acció transcorre entre el pis de Montserrat Fontané i Josep Roca, el pare del trio, i el menjador de Can Roca, els dos espais al mateix edifici del barri de Germans Sàbat, a més de la cuina de l’establiment, des d’on donen menjar a centenars de persones. Cuina popular a preu popular. Can Roca és també un menjador singularíssim: cada dia, la brigada d’El Celler travessa el carrer per menjar abans del servei, de manera que la Montserrat ha alimentat desenes i desenes de cuiners de tot el planeta
Josep Roca, al menjador del restaurant Can Roca. /
La Montse i el Josep proven els plats i la beguda que els fills han pensat, cuinat i explicat. Ella ja va ser protagonista d’un dels primers vídeos de Cata Mayor, en el qual va cuinar els seus famosos calamars a la romana. Ja jubilada, sempre està atenta al que continua passant a la cuina que va fundar el 1967.
‘Montserrat Fontané, la cuinera que va encendre el foc dels Roca’ és una producció d’EL PERIÓDICO, dirigida per Pau Arenós, amb muntatge i guió de Patricio Ortiz i amb les fotos i la segona càmera de Zowy Voeten.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Crisi ramadera Illa admet que la Generalitat ja sospitava de l’arribada de la pesta porcina dos dies abans de la declaració oficial
- A instàncies de l’Ajuntament Un ampli dispositiu policial desallotja a Badalona uns 200 migrants de l’assentament més gran de Catalunya
- TELECOMUNICACIONS Telefónica llança la seva oferta final de l’ero amb 4.554 sortides i acosta l’acord amb els sindicats
