Passaport a la diversió

Piel de Gallina: la volta al món en pollastre fregit

La recepta del pollastre teriyaki de Rosalía: els secrets del plat i 5 restaurants on es pot tastar

Cresta Colorada: el pollastre a l’ast mexicà

Piel de Gallina: la volta al món en pollastre fregit

Alex Froloff

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Pots fer la volta al món en avió, en bici, en cotxe, en barco, en globus... ¡Que l’hi preguntin a Willy Fog! Però també pots fer-la en pollastre. Sí, tal com ho sents. I, en aquest cas, hauràs de preguntar al restaurant PdG, també conegut com a Piel de Gallina, que acaba d’obrir el seu quart local a l’Eixample després dels del Poble-sec (Magalhães, 35), el Born (Carders, 11) i el Clot (Sèquia Comtal, 7).

En aquest local broden el pollastre fregit amb ingredients de primera i receptes molt elaborades que et porten de viatge per tot el planeta mentre beus un vi natural, una sidra o una cervesa artesanal. I, per si no fos prou, van més enllà en la seva aposta per un ‘street food’ divertit i de qualitat.

Piel de Gallina

Aragó, 237. Barcelona

Telèfon: 601,52.88.69

Preu mitjà (sense vi): 25 €

Pots tastar per separat qualsevol dels seus ‘crispy chicken’, molt cruixents per fora i molt tendres per dins, inspirats en països com el Perú (hi ha el Lima, amb maionesa d’ají groc i huacatay), l’Argentina (el Patagònia es prepara amb un chimichurri picant), Tailàndia (el Bangkok ve amb salsa de llet de coco, curri vermell, mantega de cacauet i llima), Rússia (el Siberian es presenta amb 20 grams de caviar), Catalunya (el Valls porta romesco i cruixent de calçot)...

Notícies relacionades

I així fins a recórrer el globus, cosa que proposen, a través de tot aquests tastos, a ‘Viatge pel món’.

Però hauries de deixar un foradet per a més cosetes, perquè no tot és pollastre fregit. Imprescindibles són l’ensaladilla russa que es menja amb la mà... ¡sense tacar-te els dits! (va dins d’una esfera de ‘panipuri’, pa fregit indi); els tacos de ‘torreznos’ de Sòria amb salsa ‘michelada’ i un ‘pico de gallo’ que passen per la paella per deshidratar les verdures i aconseguir així més sabor, i les mandonguilles casolanes de pollastre –clar– amb salsa índia ‘butter chicken’). ¡Bon viatge!