Salivant davant el mar
Solraig: arrossos de campionat
Aquest restaurant del passeig Marítim de Castelldefels prepara algunes de les millors creacions d’Espanya, que han sigut distingides en concursos nacionals

Una ciència tan inexacta com fer arròs té doctors reconeguts com els que treballen a la cuina de Solraig a les ordres del xef César Rodríguez, que han sigut dels millors classificats en competicions nacionals.
I no només han rebut l’aplaudiment dels jurats sinó també dels clients que omplen aquest càlid restaurant a peu de platja (passeig Marítim de Castelldefels, 169), i que fan cues de més de mitja hora si no tenen reserva per tastar els seus prestigiosos plats, ja sigui a la sala vidrada amb vistes al mar o a la terrassa, ubicada gairebé a la mateixa sorra.
La carta no inventa res, i potser allà rau l’èxit de Solraig, als baixos de l’Hotel Bel Air, al cor de Playafels. Simple però molt efectiva perquè no es complica amb elaboracions modernes i broda els plats de cada un dels apartats: entrants, pastes i arrossos (suggeriments del dia inclosos). ¿Per què més si no trobaràs a faltar cap sabor?
La croqueta de xipiró és tan bona que també mereixeria algun premi, i la de ‘txuleta’, de sabor profund, no li va al darrere. Els tendres calamars a l’andalusa demostren que aquí tenen bon producte. I els arrossos... Doncs sí, són de campionat.
Perquè el seu gra és impecable i el seu sabor, gairebé imbatible. Tant que, fins i tot en dues ocasions, han copat els primers llocs del concurs Millor Arròs d’Espanya, al qual s’apunten centenars de restauradors.
El 2018, Solraig va quedar tercer amb el melós trufat amb gamba vermella, bolets i piparra basca, i el 2019 va escalar fins al segon lloc gràcies a l’arròs amb petxines variades, calamar i pèsols del Maresme; tots dos mereixen aparèixer en qualsevol ruta gramínia i tots dos, com és lògic, s’han convertit en clàssics de la carta.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sense sortir de la comarca El poble a només 30 minuts de Rubí ideal per a una escapada de natura sense sortir del Vallès
- EL PARTIT DEL CIUTAT DE VALÈNCIA Els genis decideixen quan ser-ho
- Els herois que han combatut contra el monstre
- Oci estival Els ‘beach clubs’ arrelen a BCN
- Muntatges financers De Vigo a Olot: el rastre d’Eusebio Novas
- Famosos El youtuber Jordi Wild (40 anys) ho té clar sobre el català: «El castellà ja ha guanyat»
- Acord del Govern espanyol amb Catalunya El PP defineix la quitació del deute del FLA com «una altra amnistia comptable» als independentistes
- Un sector en el punt de mira (i 4) Aquí estan les cases més luxoses d’Espanya, que han duplicat les seves vendes en cinc anys
- Guerra a l’est d’Europa La pau de Trump a Ucraïna fa aigües
- Badalona Albiol denuncia la falta d’infraestructures que ha obligat a tancar les platges de Badalona: «En 11 anys no s’ha construït res»