VOSTÈ ÉS AQUÍ
Casa Mari i Rufo: no és nou, no és bonic, no és còmode, i hi ha cues
Un sorollós restaurant, especialitzat en peix i marisc, al costat del mercat de Santa Caterina

zentauroepp40863881 casa mari171108173845
Casa Mari i Rufo (Freixures, 11): no és nou, no és bonic, no és relaxant, i alguns plats tenen menys sentit que el programa de tele de Carlos Herrera. I, no obstant, als migdies hi ha cues, potser pel preu del menú (12 €), perquè el contigu mercat de Santa Caterina els serveix producte òptim o perquè existeix al voltant del que està desballestat i caòtic una mística que no comparteixo.
Situació 1: la reserva és per a les 14.15. Doncs no. Es criden els uns als altres per saber qui dimonis ha apuntat una reserva a una hora en què no donen reserves (i nosaltres, desconcertats, i expulsats al carrer).
Situació 2: a la tauleta alta de l'entrada, una parella demana cava. Els clients només volen un parell de copes i la cambrera, amb pulmó d'aprenent de soprano, crida això mateix. Apareix una altra cambrera: “¡¡¡¡Doncs serveix dues copes!!!!”.
Quan finalment aconseguim entrar-hi (amb retard, és clar), el menjador és micro i ensordidor a l'estil mascletà. La cambrera tira els plats buits a la taula sense posar-hi atenció ni interès, com si repartís cartes de pòquer. Es pot menjar per 100 euros o per 25, segons es triï 'wagyu’ o calamars a la romana.

El pop és un error: dur, dolç (¿mel?), cobert amb germinats violetes i servit sobre un plat de pissarra. Xoca la presentació d'¿autor? amb l'ambient bulliciós.
Les vieires amb patata i pernil reafirmen l'error de seguir per la picallosa via de la modernitat.
El peix fregit és una altra cosa: peix blanc, peix blau, gambetes vermelles. Cruixents per menjar amb els dits, mastegar caps i closques.
El bacallà és bo, a rebentar de col·lagen: enganxa més que una tieta pesada. A la llauna, va carregadet de picant
L'error dels dos primers serveis i la satisfacció dels següents. El cafè, cremat: una plaga a Barcelona.
Notícies relacionadesLa majoria dels comentaris sobre aquest establiment són elogiosos, ditiràmbics, ¡hiperbòlics! Aquella mateixa nit, un grup d'amics van ocupar una taula i la vivència, amb el menjador semibuit, va ser agradable.
L'estrèpit i els bramuls són els ingredients a apartar.

- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Dues netes aprofitades: les acusen de robar 85.000 euros a la seva àvia
- Memòria econòmica La productivitat per hora treballada puja però els salaris reals baixen
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo
- Després de l’aval del TC Puigdemont carrega contra el Suprem i l’acusa d’«estafa democràtica» per no aplicar l’amnistia
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona refinança a llarg termini el 40% del deute de l’Espai Barça
- HOSPITAL GREGORIO MARAÑÓN Boda a l’uci: l’Esther i el Javier es donen el ‘sí, vull’ en una emocionant cerimònia organitzada pels sanitaris
- Industrialització sostenible La Zona Franca estrena la planta més gran d’Espanya especialitzada a convertir residus industrials en combustible verd
- ART El Govern d’Aragó sol·licita l’execució forçosa de la sentència que ordena el retorn de les pintures de Sixena