Thanksgiving
Aquesta és la recepta més deliciosa de gall dindi rostit per celebrar Acció de Gràcies com un ‘gringo’
Aquest sopar tradicional se celebra el quart dijous de novembre als Estats Units per agrair el fruit de les collites i celebrar tot el que ha passat de bo durant l’any

Menjar com un autèntic ‘gringo’ aquest dijous, 23 de novembre, el gall dindi rostit d’Acción de Gracias (Thanksgiving) és una de les propostes de l’Associació Interprofessional Espanyola de Carn Avícola (Avianza), que comparteix amb el cuiner Javier Muñoz Calero (Restaurante Ovillo) de Madrid la recepta més deliciosa d’aquesta festivitat tan nord-americana per fomentar el consum d’aquesta saborosa i saludable carn, apta a més per a totes les butxaques.
Muñoz Calero, col·laborador a la cuina de l’Ambaixada dels Estats Units a Espanya, mostra també trucs d’expert perquè res falli en aquest sopar tradicional que se celebra el quart dijous de novembre per agrair el fruit de les collites i lloar tot el que ha passat de bo durant l’any.
Recepta de gall dindi rostit de Javier Muñoz Calero
Ingredients:
• 1 gall dindi de 6 kg
• 100 g de xampinyons
• 100g portobello
• 100g múrgola seca
• 100g chantarella
• 100g llengua de vaca
• 100g ceps
• 500g col de cabdell cuita
• 750g de carn de picada de cuixes de gall dindi
• 600 g de magret d’ànec picat amb el seu greix
• 2 cebes morades
• 2 porros
• 1 all
• 100g pernil ibèric
• Mantega
• 6 ous
• Brou de pollastre (1 litre)
• Camamilla (500 ml)
Preparació
PreparacióPer al farcit del gall dindi:
• Feu la ceba i el porro fins a caramel·litzar
• Sofregiu l’all i barrejau-lo amb ceba i porros
• Salteu en oli molt calent i en quantitats petites els bolets per separat i afegiu a poc a poc en cada saltat la camamilla. Reserveu-ho
• Salteu les carns picades salpebrades per separat, però deixeu-les a mitja cocció per acabar al forn. Reserveu-ho
• Salteu i sofregiu la col de cabdell en juliana
• Tritureu col de cabdell i ceba però que en quedin trossos gruixuts no una salsa lleugera o puré
• Salteu tots els bolets, salpebreu i barregeu amb la ceba i col de cabdell ja triturada, afegiu-hi la carn i, quan sigui fred, afegiu-hi els ous, remeneu-ho bé i farciu el gall dindi
Cocció del gall dindi:
Ingredients per a salsa PX i olorós
Ingredients per a salsa PX i olorós• 500 ml de brou de pollastre fosc
• 500ml px (Pedro Ximénez)
• 500ml olorós
• Sal
• El suc de cuinar el gall dindi
• Suc 1 litre suc de grosella
• Suc de taronja
Preparació de la salsa:
• Reduïu cada suc per separat fins que gairebé estigui caramel·litzat
Notícies relacionades• Barregeu, salpebreu i acabeu amb uns trossos de mantega (100g) per lligar la salsa i que quedi untuosa

Preparació del tradicional gall dindi farcit a casa de la mà del xef Javier Muñoz Calero /
Trucs per al gall dindi farcit perfecte
A més de la recepta, el xef Javier Muñoz Calero ha volgut revelar els trucs més importants perquè el gall dindi farcit quedi espectacular: des dels consells al forn perquè no quedi sec, fins a com fer un farcit més cruixent.
- Singularitat arquitectònica La desgràcia que explica per què hi ha un escut del Barça a una finestra de Santa María del Mar
- Al Besòs i el Maresme Calor, por i avaries constants en un bloc de pisos públics de Barcelona: «Tenim una desprotecció total»
- Final de l’onada de calor Catalunya posa en prealerta el pla Inuncat davant la previsió de pluges intenses
- Previsió meteorològica El fum dels incendis condiciona el temps a Catalunya i accelera la baixada de les temperatures
- El foc, entre el deliri i el delicte
- Foc Detingut un menor de 17 anys com a presumpte autor de vuit incendis forestals a Santiago
- Conflicte Sally Rooney podria ser arrestada per delicte terrorista després de mostrar el seu suport a Palestine Action
- Compromís amb ERC El Govern es prepara per aprovar al setembre la quitació del deute de Catalunya, extensible a totes les autonomies
- Activitat sancionable Alerta a Badalona pels perillosos salts des de l’emblemàtic pont del Petroli aquest estiu
- Municipalisme El Govern català reforça els ajuntaments rurals amb un fons de nou milions per impulsar projectes locals