Sabor estel·lar
Ramon Freixa t’ensenya a fer un arròs sec amb espardenyes sensacional
El xef català triomfa amb aquest plat al restaurant de Mas de Torrent, la proposta gastronòmica del qual dirigeix

Ramon Freixa, amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant homònim de Madrid, dirigeix la proposta gastronòmica de Mas de Torrent (Torrent), un dels hotels amb més encant (i exclusivitat) de l’Empordà. El seu restaurant, però, on elabora una delicada i afinada cuina de territori, està obert a tots els públics, siguin hostes o no. De fet, compta amb una entrada pròpia.
I un dels plats amb què més triomfa és aquest arròs sec amb espardenyes. Per això li hem demanat la recepta, a veure si ens surt igual de bo a casa. Els ingredients són per a quatre persones.
Per al sofregit
Ingredients
3 cebes grans
1-3 alls
1,5 pebrot vermell
20 g de carn de nyora
20 g d’oli d’oliva
1 kg de sípia
10 g de conyac
Elaboració
Peleu i lamineu els alls i ofegueu-los amb l’oli.
Afegiu-hi el pebrot vermell en juliana.
Una vegada canvia l’oli a color vermell, afegiu-hi la ceba en juliana. Caramel·litzeu tot el conjunt durant hores.
Una vegada aconseguit, afegiu-hi la nyora i continueu-ho cuinant durant 10 minuts més.
Tritureu-ho i reserveu-ho.
Netegeur i piqueu la sípia en daus petits, saltegeu-la a la paella, flamegeu-la amb conyac i continueu ofegant-la fins que quedi tova.
Poseu la sípia al sofregit.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients
320 g d’arròs carnaroli
320 g de sofregit de sípia (elaboració anterior)
80 g de vi blanc
1 l de fons de roca
240 g d’espardenyes
Elaboració
Netegeu les espardenyes per la possible terra que pugui contenir, obriu-les i reserveu-les.
Nacreu l’arròs amb una mica d’oli d’oliva i el sofregit de sípia durant uns minuts.
Afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho amb l’arròs fins que l’alcohol s’hagi evaporat per complet.
Afegiu el fons de roca ben calent sobre l’arròs i cuineu-ho durant 17 minuts.
Assaoneu les espardenyes amb sal i pebre negre, i el el moment d’emplatar marqueu-les per les dues cares a la planxa. Reserveu-les.
Disposeu l’arròs a la llauna i socarreu-la al foc.
Col·loqueu les espardenyes a sobre de l’arròs.
Temes:
- Educació Sánchez reduirà per llei les hores lectives del professorat
- Apunt La sort va salvar Fermín
- Seguretat viària ¿Es podrà circular a més de 120 km/h? Els canvis que venen a les autopistes i autovies europees
- Per unanimitat Barcelona retira la medalla d'honor al mèrit a Rosa Peral
- Administració pública Un tribunal anul·la l’elecció d’un alt càrrec per mèrits sobrevalorats
- Salut Mental i Joves (II) Josep Matalí, Sant Joan de Déu: "Hem de capacitar-nos per donar un major acompanyament emocional als joves"
- Els premis Barceloní i Barcelonina de l’Any obren les festes de la Mercè
- La festa major de Barcelona Una capital que es reivindica "viva"
- Petons, nervis i la cita més críptica de Julio Camba
- Javier Moll. President de Prensa Ibérica "Representen l’amor per la ciutat"