Sabor estel·lar
Ramon Freixa t’ensenya a fer un arròs sec amb espardenyes sensacional
El xef català triomfa amb aquest plat al restaurant de Mas de Torrent, la proposta gastronòmica del qual dirigeix
Ramon Freixa, amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant homònim de Madrid, dirigeix la proposta gastronòmica de Mas de Torrent (Torrent), un dels hotels amb més encant (i exclusivitat) de l’Empordà. El seu restaurant, però, on elabora una delicada i afinada cuina de territori, està obert a tots els públics, siguin hostes o no. De fet, compta amb una entrada pròpia.
I un dels plats amb què més triomfa és aquest arròs sec amb espardenyes. Per això li hem demanat la recepta, a veure si ens surt igual de bo a casa. Els ingredients són per a quatre persones.
Per al sofregit
Ingredients
3 cebes grans
1-3 alls
1,5 pebrot vermell
20 g de carn de nyora
20 g d’oli d’oliva
1 kg de sípia
10 g de conyac
Elaboració
Peleu i lamineu els alls i ofegueu-los amb l’oli.
Afegiu-hi el pebrot vermell en juliana.
Una vegada canvia l’oli a color vermell, afegiu-hi la ceba en juliana. Caramel·litzeu tot el conjunt durant hores.
Una vegada aconseguit, afegiu-hi la nyora i continueu-ho cuinant durant 10 minuts més.
Tritureu-ho i reserveu-ho.
Netegeur i piqueu la sípia en daus petits, saltegeu-la a la paella, flamegeu-la amb conyac i continueu ofegant-la fins que quedi tova.
Poseu la sípia al sofregit.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients
320 g d’arròs carnaroli
320 g de sofregit de sípia (elaboració anterior)
80 g de vi blanc
1 l de fons de roca
240 g d’espardenyes
Elaboració
Netegeu les espardenyes per la possible terra que pugui contenir, obriu-les i reserveu-les.
Nacreu l’arròs amb una mica d’oli d’oliva i el sofregit de sípia durant uns minuts.
Afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho amb l’arròs fins que l’alcohol s’hagi evaporat per complet.
Afegiu el fons de roca ben calent sobre l’arròs i cuineu-ho durant 17 minuts.
Assaoneu les espardenyes amb sal i pebre negre, i el el moment d’emplatar marqueu-les per les dues cares a la planxa. Reserveu-les.
Disposeu l’arròs a la llauna i socarreu-la al foc.
Col·loqueu les espardenyes a sobre de l’arròs.
Temes:
- Segona vida (25) / LUIS MILLA "Hisenda em va fer una inspecció quan me’n vaig anar del Barça al Madrid"
- Racons emblemàtics de Catalunya L'increïble poble de conte a menys de 40 minuts de Manresa
- Programa solidari Catalunya es bolca contra el càncer en ‘La Marató 2025’
- Canvi climàtic Joan Roig dimiteix com a alcalde d’Alcanar a ‘Salvados’: «Ens ve una cosa molt greu, molt greu»
- La Generalitat alleugereix les restriccions d’accés a la zona de la pesta porcina
- Quan i com s’aplicarien Els canvis que planteja Treball per al permís per defunció d’un familiar i per cures pal·liatives
- 'El segon cafè' de La 2Cat L'Editorial de Cristina Villanueva: Forçats a somriure
- Canvi històric Tendència global, seguretat, immigració…: Cinc claus per entendre la victòria de l’ultra Kast en les eleccions de Xile
- Registres meteorològics Catalunya registra acumulacions de fins a 150 litres per metre quadrat en un sol matí després del pas de la borrasca Emilia
- Òbit Mor Gerard Suñé als 23 anys, promesa del rem nacional
