De vici
Mousse de xocolata: trucs perquè et quedi perfecta
Seguint unes pautes bàsiques, triomfaràs amb unes postres casolanes que sempre és un encert per a petits i grans

Dolç per excel·lència, la xocolata en les seves mil formes alegra els paladars de milions de persones, des de temps immemorials a Amèrica i una mica menys a Europa, on el cacau va desembarcar cap el 1500 amb les primeres expedicions que arribaven a Espanya des de l’altra banda de l’Atlàntic.
Amb els segles, les receptes per barrejar la principal matèria primera, el cacau, amb sucre i altres productes, han adquirit gairebé la categoria de ciència, mentre que nombrosos estudis s’han afanyat a rastrejar els misteriosos ressorts que és capaç d’activar al nostre cervell.
Una bona idea per disfrutar com nens d’aquesta menja és la mousse, unes postres irresistibles tant pel seu sabor com per la seva textura esponjosa, aquell detall que marca la diferència respecte a altres elaboracions.
Si volem que ens surti perfecta, només haurem de seguir algunes claus. Tot i que n’hi ha diferents variants, aquesta és una recepta senzilla i pràctica:
Ingredients (per a quatre persones):
170 g de xocolata negra (amb almenys un 70% de cacau)
50 g de mantega
50 g de sucre
3 ous
Sal
Elaboració
Foneu la xocolata i la mantega en un bol ampli al bany maria o al microones. Si trieu aquesta segona opció, podeu anar a poc a poc per no excedir-vos. Remeneu-ho per barrejar-ho bé.
Trenqueu els ous, separeu els rovells de les clares i reserveu-ho en recipients diferents.
Mentre es tempera la barreja de la xocolata amb la mantega, bateu les clares. Per fer-ho, cal posar una mica de sal i el sucre (al gust i en tandes) a les clares dels ous i bateu-les a mà o amb una batedora elèctrica fins que quedin al punt de neu.
Al bol de la xocolata i la mantega, poseu-hi els rovells i bateu-ho perquè tot s’integri bé.
Aboqueu a poc a poc, per parts, les clares muntades sobre la barreja de la xocolata, la mantega i els rovells, remenant amb moviments envoltants a mesura que s’integrin els ingredients. Aquest pas donarà a les postres la seva textura característica.
Una vegada feta la mousse, només queda repartir-la en els recipients en què els degustareu i deixar-los un parell d’hores a la nevera abans de servir-los.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Doncs no va ser en directe
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Sector bancari El món empresarial català conté la respiració davant el final de l’opa
- Tornada Amaia Montero torna a La Oreja de Van Gogh 18 anys després
- OSTEOPOROSI Les fractures òssies per fragilitat augmentaran un 30% en tan sols cinc anys i les dones són el grup més vulnerable
- Exigència personal La petició imprescindible de Pep Guardiola quan dorm en un hotel: «Volia que l’habitació no fos només per dormir»
- ACTUALITAT BLAUGRANA El FC Barcelona, davant la falta de demanda, obre els passis de temporada a abonats que no van acompanyar a Montjuïc