Grà saborós
Com fer un arròs de muntanya potent: amb secret ibèric i trompetes de la mort
El xef del Bar Mono, Francesc Fernández, ens passa la recepta d’un dels plats més exitosos del seu restaurant

Aquest és un dels plats més exitosos del Bar Mono, un restaurant del Gòtic que proposa una cuina urbana amb personalitat i desacomplexada que parteix de Barcelona i viatja per tot el planeta. A més de passar-nos la recepta de l’arròs de secret ibèric i trompetes de la mort, el xef, Francesc Fernández, ens aconsella acabar l’arròs amb uns tocs d’allioli. Li farem cas
Per marcar l’arròs
Ingredients per a 4 persones
70 g d’oli d’oliva
5 tomàquets madurs triturats
2 cebes
4 alls
100 g de trompetes de la mort
Elaboració
Escalfar l’oli en una cassola. Quan estigui calent, afegir l’all picat i daurar.
Una vegada daurat l’all, afegir la ceba picada i caramel·litzar-la.
Afegir els tomàquets triturats. Deixar-ho tot al punt de compota.
Afegir les trompetes de la mort, sofregir una mica, retirar i reservar.
Per al caldo de costella
Ingredients per a 4 persones
80 g d’oli d’oliva
1 ceba
1 porro
1 branca d’api
1 branca de farigola
2 fulles de llorer
400 g de costella de porc ibèric
1 litre de vi negre
Elaboració
En una olla, sofregir la costella fins a tenir-la ben daurada.
Afegir el vi negre i reduir.
Afegir les verdures tallades, daurar i abocar 3 litres d’aigua.
Bullir durant 2 hores, colar i reservar.
Per a l’arròs
Ingredients per a 4 persones
320 g de secret ibèric
360 g d’arròs Illa de Riu
2,5 l de caldo de costella
Marca d’arròs
Elaboració
En una cassola de ferro forjat, daurar el secret ibèric, prèviament tallat a daus i salpebrat.
Una vegada daurat, afegir la marca de l’elaboració anterior.
Sofregir el conjunt i afegir-hi el caldo.
Quan estigui bullint, afegir l’arròs, deixar 4 minuts a foc fort i després col·locar al forn prèviament escalfat a 210 graus durant 10 minuts.
Temes:
- Maltractament a GENT GRAN La fiscalia investiga una vintena de casos d’abús econòmic d’avis
- Pardo de Vera va cedir contractes de 6,8 milions a una firma a petició de Koldo
- Relleu a l’entitat / La nova junta directiva Teresa Garcia-Milà, primera dona que assumeix la presidència del Cercle
- Memòria econòmica La productivitat per hora treballada puja però els salaris reals baixen
- Catalunya salva el tancament de fàbriques però perd ocupació industrial
- ACTUALITAT BLAUGRANA Laporta i Koeman es reconcilien: «Hem fet les paus»
- Feminismes ¿Per què les joves ja no fan ‘topless’?
- Protecció L’OCU resol una de les preguntes més freqüents de l’estiu: ¿es pot utilitzar la crema solar de l’any passat?
- Violència masclista L’assassí masclista d’Algemesí, a la jutge, somiquejant: «¡A la presó, no! ¡A la presó, no! ¡Protegeixin-me!»
- Indústria ¿Què passa quan tanca una fàbrica? Mapa dels grans acomiadaments i principals reindustrialitzacions a Catalunya