Recepta original
‘Dumplings’: una manera oriental de cuinar calçots
Els germans Isaac i Eva López, responsables de Viva (el Prat de Llobregat), donen un aire asiàtic a la ceba nostrada amb aquest plat que tant agrada als clients del seu restaurant
Viva és el primer restaurant vegetarià del Prat de Llobregat (carretera de la Platja, 16). Els seus responsables, els germans Isaac i Eva López, ofereixen una carta i un ambient temptadors per als vegetarians i per als qui associen, equivocadament, el vegetarianisme amb el menjar avorrit. Un bon exemple és aquesta recepta de ‘dumplings’ farcits de calçots a la brasa i romesco que s’acompanyen de salsa ‘tentsuyu’.
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
250 g de calçots nets
50 g de ceba
25 g de pebrot vermell
25 g d’ametlla crua
45 g de margarina vegetal
1 g de pebre vermell de la Vera (paprika)
15 g de nyora deshidratada
15 ml de cervesa
25 ml de brou verdura
20 g de farina de cigró tamisada
1/2 culleradeta de sal
1/2 culleradeta de xarop de taronja
1 paquet de pasta de ‘dumpling’
20 cl de salsa ‘tentsuyu’
80 g de sucre
20 ml aigua
1 taronja
1 rajolí de conyac per flamejar
ELABORACIÓ
Per al xarop de taronja
Espremeu una taronja.
Afegiu el sucre i l’aigua, i poseu a foc mitjà fins a aconseguir un caramel clar.
Afegiu suc de taronja i flamegeu amb el conyac.
Per al sofregit
Feu els calçots a la brasa (en cas de fer-los al forn, rostiu els calçots a 230 graus durant 15 minuts).
Peleu els calçots retirant la primera capa torrada.
Sofregiu 25 grams de margarina, la ceba, el pebrot vermell, el pebre vermell de la Vera, la nyora, l’ametlla i la sal juntament amb el xarop de taronja (elaboració anterior) perquè caramel·litzi durant 5-7 minuts a foc mitjà alt.
Afegiu la cervesa, el brou de verdura i els calçots rostits ja trossejats, i deixeu reduir.
Reserveu i tritureu amb batedora.
Per a la massa del ‘dumpling’
En una altra cassola, afegiu 20 grams de la margarina restant, la farina de cigró i feu un ‘roux’ daurat.
Afegiu la base de calçots sofregida i barregeu amb llengua de silicona fins que la massa quedi homogènia.
Retireu i reserveu a la nevera.
Per als ‘dumplings’
A cada pasta de ‘dumpling’, poseu 45 grams de la massa freda i doneu-li forma de ‘dumpling’.
Bulliu els ‘dumplings’ dos minuts o feu-los al vapor.
Doneu-los un últim toc a la planxa per la part plana perquè es faci una crosta.
Serviu acompanyats d’un bol amb salsa ‘tentsuyu’.
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Inversió estratègica de futur Catalunya es postula com a pol industrial i tecnològic de referència en defensa
- Més de 300 subinspectors dels Mossos no treballaran demà
- "Entro i surto quan em ve de gust"
- 'El segon cafè' de La 2Cat L’Editorial de Cristina Villanueva: El relat de Pedro Sánchez
- Després de la picada d’ullet del president Junts manté el veto al Govern i desconfia de les promeses de Sánchez: «No cola»
- Malalties respiratòries La grip dobla la incidència estimada de la setmana anterior i ja supera el nivell moderat de transmissió
- Funció pública El Govern aprova aquest dimarts la pujada del 2,5% per a aquest any dels funcionaris
- Pesta porcina El sector porcí de la Catalunya central mostra la seva preocupació pel brot de pesta
