LLET I TEMPS
La Teca: disfrutar a fons dels formatges
Eva Vila instrueix Pau Arenós sobre pastes toves i dures en un nou capítol de 'Cata Mayor'
El novè capítol del web sèrie gastronòmica ‘Cata Mayor’ s’aparta de les receptes per endinsar-se, per primera vegada, en les elaboracions. ¿Quin producte transformat i antic venera l’ésser humà? El formatge. El formatge és llet i temps.
A La Teca, que forma part de la botiga especialitzada en vins Vila Viniteca, Eva Vila al cap de l’any mou 400 varietats de l’aliment, cosa que conforma un olorós i riquíssim rebost. A més de La Teca al carrer d’Agullers, els Vila amplien l’‘imperi’ formatger amb una segona botiga, aquesta, situada a L’Illa Diagonal. En els dos llocs, grans cambres emmagatzemen la riquesa làctia en vista dels clients, on rodes grans i petites o porcions maduren fins al moment òptim de consum.
Notícies relacionadesEva Vila instrueix el periodista Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova. ¿És convenient menjar la crosta, es nota l’establia o la pastura durant la degustació, quins vins ajuden que l’experiència sigui extraordinària? Armada amb diferents instruments i amb guants, l’Eva obre, per exemple, un comté amb ¡dos anys de maduració!
A punt de finalitzar la primera temporada, ‘Cata Mayor’ ha revelat els trucs que els grans cuiners apliquen als plats populars: la truita de patates d’Al Kostat/Alkimia, els macarrons de Gaig, l’ensalada de Tapas 24, el taco de Niño Viejo/Hoja Santa, el 'dim sum' de Kao Dim Sum, el tàrtar de Lomo Bajo/Lomo Alto, el 'nigiri' de Koy Shunka i la pizza de Frankie Gallo Cha Cha Cha).
Tots els episodis de ‘Cata Mayor’

Eva Vila instrueix Pau Arenós en els talls, segons siguin formatges de pasta dura o de pasta tova i en els secrets d’aquestes elaboracions.

¿Amb ceba o sense? El xef Jordi Vilà descobreix per primera vegada els seus trucs per aconseguir una truita perfecta.

Uns macarrons de cardenal celestials preparats per Carles Gaig. Un plat intens i gustosíssim per repetir i repetir.

El xef Carles Abellán presenta la tapa guanyadora del primer Concurs Nacional d’Ensalada Russa

El cuiner Paco Méndez rep Pau Arenós i li ensenya com preparen les imprescindibles truites i el que fa tan especials els llegendaris tacos al pastor.

Poden traduir-se com “tocar el cor” i es refereix a una sèrie de petites bocades cantoneses.

‘Cata Mayor’ entra en un dels restaurants de Barcelona on més coneixement carni atresoren.

Pau Arenós busca el 'nigiri' perfecte al restaurant Koy Shunka, amb una estrella Michelin, que dirigeix l’'itamae' Hideki Matsuhisa

Masa de qualitat extrema amb biga i farina ecològica molta a la pedra, fermentació eterna i ingredients italians de qualitat.
- Distribuït a Catalunya Retirat un altre fuet tallat per salmonel·la: ja són tres marques afectades per aquesta raó
- HOSPITAL GREGORIO MARAÑÓN Boda a l’uci: l’Esther i el Javier es donen el ‘sí, vull’ en una emocionant cerimònia organitzada pels sanitaris
- Lloguer Tres consells fonamentals per firmar un contracte de lloguer i no emportar-te sorpreses
- Polèmica La família de Guillem Agulló acusa el Govern d'Illa de "silenciar" el premi en la seva memòria
- ART El Govern d’Aragó sol·licita l’execució forçosa de la sentència que ordena el retorn de les pintures de Sixena
- Hongria Jaume Collboni, en la marxa de l’Orgull LGTBI prohibida a Budapest: «Pot passar demà a Barcelona»
- Complex d’oci i esport Paella gratis i rumba en directe en la inauguració del nou ‘wakepark’ de Castelldefels
- Comissió bilateral El Govern espanyol i la Generalitat pactaran el finançament singular de Catalunya en una reunió el 14 de juliol
- E.T., en temps de TikTok Digue-m’ho en un minut
- Entrevista Ramon Espadaler: «A finals del 2027, el temps màxim entre un delicte de multireincidència i un judici ràpid serà d’un mes»