la recepta de la meva vida

Verat, iogurt i xili

Aquesta recepta és la que vaig fer quan em vaig enamorar de la meva dona i avui dia encara és un dels plats que més agraden als meus clients

1
Es llegeix en minuts
Francesc Gimeno, 'Mandu' (Bohèmic)

INGREDIENTS

- 3 verats de 300 g cada un

- 203 g de sal

- 220 g de xili groc

- 40 cl d'oli d'oliva

- 1,7 g de xantana

- 100 g de iogurt grec

- 33 g de vinagre d'arròs

- 50 g de suc de taronja

- 5 g de sucre

- 5 g de coriandre fresc

- 10 cl d'aigua

- 3 tires de cibulet

PREPARACIÓ

1. Es filetegen els verats, se'n treuen les espines i es marinen en 200 grams de sal durant sis minuts.

2. Es netegen amb aigua freda i se n'escalopen els lloms.

3. Es tritura el xili i se'n fa un liquat, i es texturitza amb 1,1 grams de xantana.

4. S'emulsiona com la maionesa.

5. Es barreja amb un túrmix el iogurt, el vinagre d'arròs, el suc de taronja, el sucre, tres grams de sal i 0,6 grams de xantana.

6. Es trituren les fulles de coriandre amb aigua fins a aconseguir un liquat fi.

PRESENTACIÓ

Notícies relacionades

1. Es posen la sopa de iogurt, el xili i el coriandre al plat i, al damunt, s'hi afegeixen els filets de verat perquè s'amarin amb les salses.

2. Es tira cibulet picat per sobre del plat.

Temes:

Cuiners