la recepta de la meva vida
Bistec tàrtar amb moll de l'os de Toni Romero
"Va ser nominat a plat de l'any i versionat per diversos restaurants, i això em sembla un bon senyal"
Per al moll de l'os de vedella dessagnat
Ingredients
— 2 kg de moll de l'os tallat per la meitat.
— 5 l d'aigua
Elaboració
1. Dessagnem el moll de l'os en aigua amb gel durant 48-72 hores a la nevera. Hem de canviar l'aigua cada 12 hores.
Per al moll de l'os de vedella cuit
Ingredients
— 2 kg de moll de l'os dessagnat (elaboració anterior).
— 5 l d'aigua
Elaboració
1. Posem a coure el moll de l'os amb aigua freda a foc mitjà.
2. El retirem del foc en el moment que arrenqui el bull.
3. El deixem refredar al mateix recipient amb l'aigua de la cocció.
4. Un cop estigui fred, el traiem de l'aigua, i retirem l'excés de greix.
5. El guardem a la nevera en un recipient hermètic.
Per a la salsa base del tàrtar
Ingredients
— 40 g de mostassa Savora
— 60 g de mostassa en gra
— 20 g de salsa HP
— 14 g de salsa Perrins
— 8 g de brandi
— 4 g de tabasco
Elaboració
1. Barregem tots els ingredients en un bol amb unes varetes.
2. Racionem 16 grams de salsa base per cada bistec tàrtar.
Per a la carn de vedella neta
Ingredients
— 1 kg de cap de mort
Elaboració
1. Traiem els nervis a la carn.
2. Racionem trossos de 70 grams i els guardem.
Per a la salsa de rovell d'ou
Ingredients
— 10 ous de gallina
Elaboració
1. Separem els rovells de les clares.
2. Passem els rovells per un colador fi.
3. Els introduïm en un biberó de salses i ho guardem a la nevera.
ALTRES INGREDIENTS
— Sal grossa
— Pebre acabat de moldre
— Sal de Maldon
— Tobiko (ous de peix volador)
ACABAT I PRESENTACIÓ
1. Rostim el moll de l'os a la brasa per la banda de l'os fins que estigui calent a l'interior.
2. El condimentem amb sal de Maldon i pebre acabat de moldre.
3. Tallem la carn en daus molt petits. La salpebrem i la condimentem amb una culleradeta de salsa base de tàrtar. Ho barregem bé.
4. Disposem el bistec tàrtar sobre el moll de l'os. Hi col·loquem al costat una línia d'ous de tobiko.
Notícies relacionades5. Hi escampem per damunt el cibulet picat i la salsa de rovell d'ou.
6. Hi posem a sobre tres patates suflé.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Avenç científic La recerca d’un tractament per a una nena amb un càncer agressiu obre una bretxa d’esperança davant una malaltia minoritària
- Infraestructures La Zona Franca invertirà 40 milions en la seu de Salut Pública de BCN
- Transports El Govern facilita la venda de Talgo a Sidenor amb l’entrada de la SEPI
- Junta general Inditex obrirà botigues a l’Iraq i inverteix en l’‘start-up’ Theker Robotics
- Tempesta judicial i política L’UCO busca diners de la trama Cerdán en feixos de bitllets amagats